Каквото и да си говорим, стане ли дума за астрология, всеки наддава едно ухо. От няколко месеца тестваме приложението Astrobooth, което изчислява партньорските взаимоотношения между хората. Говорим за различни аспекти на партньорството - любов, съжителство, но и приятелство и бизнес-партньорства. Изпробваме го върху пресни двойки, утвърдени двойки, потенциални двойки, дългогодишни съдружници, като най-интересни са ни “бившите” двойки.

Наскоро една позната се пошегува, че вече е свободна и отворена за срещи. След като й казах, че имам приятел “идеален за нея”, тя ме помоли да й кажа кога и къде е роден. Въобще не си направи труда да се вижда с него - луните им не били в благоприятно разположение.

Реших, че трябва да мина на следващото ниво и не просто да ползвам приложението за синастрии (така се казват взаимоотношенията между личните планети), но и да овладея значението на основните положения.

Според астрологията, за да живеете добре с някого, най-важното нещо са знаците, домовете и аспектите на Луната в двата хороскопа. Ако имате тригони, секстили или дори съвпади между Луната на единия и Луната и Венера, Меркурий, Слънцето, Марс, на другия, то значи, че общият климат е добър и прогнозите са оптимистични.

Това още показва, че се разбирате като приятели, колеги, братя/сестри, родители-деца или началник-подчинен.

Тригонът е най-благоприятната връзка, тя е интуитивна и безпроблемна.

Секстилът ни дава възможности, а ние често ги пропускаме, защото те са нови за нас, непознати, неусвоени.

При Опозиция някой/нещо ни блокира, не ни дава да се изявим.

Квадратът е най-потенциалният аспект - в него ние сме пред дилема, трябва да решим по кой да търгнем и как да действаме.

За да не е всичко толкова теоретично проверяваме с Astrobooth хороскопа на Меган Маркъл и принц Хари.

Луната на Хари е в тригон с Венера на Меган (и в опозиция с нейния Уран), както и Луната на Меган в секстил с Уран на Хари. Това означава,че ще имат доста безоблачно съществуване, в което изненадите и чувството аз хумор винаги ще са в услуга, особено на Хари. Той очарова Меган, която го предразполага и го кара да се чувства сигурен и обичан. (Меган и Хари имат и други благотворни, както и някои предизвикателни аспекти, които обаче не са обект на тази статия).

Изкушаваме се да проверим планетите и на една доста нестандартна двойка - Бриджит и Емануел Макрон.

Луната на Емануел е в съвпад с нейните Марс и Юпитер, А нейната Луна, Слънце и Венера са в тригон с Венера и Нептун на Емануел, което определя голямата притегателна сила, която тя има като жена за него и връзката им, подчертана с хармоничен аспект между пет планети.

Липсва аспект между луните, но при толкова свързани лични планети и други планети в хармонични аспекти, можем да отгатнем силата на отношенията. За дълбочината им допринасят и аспектите на Луна и Плутон между двамата, които, макар да са опозиция и квадрат, дават сила на страстта и споделените тайни помежду им. Това последното ни стана интересно!

Хороскопите на известните са интересно нещо, но тези на познатите ни хора вече истинско любопитни. В Astrobooth можете да разигравате различни варианти на партньорство и да проверите резултата през вече известни връзки или партньорства.

Дойде ми на ум да проверя данните на двама души, които са се разделили преди години поради остра несъвместимост. В Astrobooth предизвикателните аспекти за една връзка са в червено, а хармоничните в синьо. На тази двойка всички синастрии бяха в червени.

В астрологията има различни „места“, в които се намират отговорите на въпросите за партньорствата. Ако питате за романтична любов до 40-45г възраст, важен е 5ти дом. Ако питате за брак – 7ми, за секс – 8ми дом. За тайна извънбрачна връзка – 12ти, за материално обезпечен съюз – 8 ми.

В тези домове откриваме различни планети, които са били там при раждането ни, те ще правят различни аспекти помежду си и ще преплитат тези теми във нашия живот, намесвайки своята енергия – Марс като енергичен инициатор и пакостливец, Венера като красива и хармонична благодетелка, Меркурий като бърз и комуникативен медиатор и т.н.

За да стане още по-интересно, тези „домове“ си имат управители – пак някоя от планетите, която се „отнася“ благосклонно или не към планетата, дошла и на гости в дома – и съответно подкрепя или не нейните влияния и аспектите и с другите. Сложна семейна констелация, огледана във звездите.

Затова не е чудно, че в живота трудно се среща човек, когото да обичаме по всички тези начини – защото домовете, планетите и влиянията са различни.

Наскоро с приятелка излязохме на по чаша вино. Правим го обикновено, когато тя се скарала с мъжа, от когото има дете. Преди да чуя поредната история, извадих телефона с приложението. Луните им бяха в опозиция, което обясняваше напълно тази връзка на приливи и отливи - също като фазите на луната. В същото време някои от другите им планети се оказваха в прекрасно разположение една спрямо друга. Ясно беше, че пак ще пием вино с нея и че те пак ще се съберат.

За една нощ моята приятелка си беше направила хороскоп за съвместителство още с бившия си приятел, брат си, майка си и дъщеря си…

И въпреки че дотук говорим само за любов и партньорства, същото приложение можете да изпробвате и когато става дума за бизнес - ще работите ли добре с някого, хармонични ли ще са взаимоотношенията ви. Много бизнеси се провалят поради несходства в характера на хората, които стоят отзад.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево" (Обновява се)

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024