Каквото и да си говорим, стане ли дума за астрология, всеки наддава едно ухо. От няколко месеца тестваме приложението Astrobooth, което изчислява партньорските взаимоотношения между хората. Говорим за различни аспекти на партньорството - любов, съжителство, но и приятелство и бизнес-партньорства. Изпробваме го върху пресни двойки, утвърдени двойки, потенциални двойки, дългогодишни съдружници, като най-интересни са ни “бившите” двойки.  

Наскоро една позната се пошегува, че вече е свободна и отворена за срещи. След като й казах, че имам приятел “идеален за нея”, тя ме помоли да й кажа кога и къде е роден. Въобще не си направи труда да се вижда с него - луните им не били в благоприятно разположение. 

Реших, че трябва да мина на следващото ниво и не просто да ползвам приложението за синастрии (така се казват взаимоотношенията между личните планети), но и да овладея значението на основните положения. 

Според астрологията, за да живеете добре с някого, най-важното нещо са знаците, домовете и аспектите на Луната в двата хороскопа. Ако имате тригони, секстили или дори съвпади между Луната на единия и Луната и Венера, Меркурий, Слънцето, Марс, на другия, то значи, че общият климат е добър и прогнозите са оптимистични. 

Това още показва, че се разбирате като приятели, колеги, братя/сестри, родители-деца или началник-подчинен. 

Тригонът е най-благоприятната връзка, тя е интуитивна и безпроблемна.

Секстилът ни дава възможности, а ние често ги пропускаме, защото те са нови за нас, непознати, неусвоени.

При Опозиция някой/нещо ни блокира, не ни дава да се изявим.

Квадратът е най-потенциалният аспект -  в него ние сме пред дилема, трябва да решим по кой да търгнем и  как да действаме.

За да не е всичко толкова теоретично проверяваме с Astrobooth хороскопа на  Меган Маркъл и принц Хари. 

Луната на Хари е в тригон с Венера на Меган (и в опозиция с нейния Уран), както и Луната на Меган в секстил с Уран на Хари. Това означава,че ще имат доста безоблачно съществуване, в което изненадите и чувството аз хумор винаги ще са в услуга, особено на Хари. Той очарова Меган, която го предразполага и го кара да се чувства сигурен и обичан. (Меган и Хари имат и други благотворни, както и някои предизвикателни аспекти, които обаче не са обект на тази статия).

Изкушаваме се да проверим планетите и на една доста нестандартна двойка - Бриджит и Емануел Макрон. 

Луната на Емануел е в съвпад с нейните Марс и Юпитер, А нейната Луна, Слънце и Венера са в тригон с Венера и Нептун на Емануел, което определя голямата притегателна сила, която тя има като жена за него и връзката  им, подчертана с хармоничен аспект между пет планети. 

Липсва аспект между луните, но при толкова свързани лични планети и други планети в хармонични аспекти, можем да отгатнем силата на отношенията. За дълбочината им допринасят и аспектите на Луна и Плутон между двамата, които, макар да са опозиция и квадрат, дават сила на страстта и споделените тайни помежду им. Това последното ни стана интересно!

Хороскопите на известните са интересно нещо, но тези на познатите ни хора вече истинско любопитни. В Astrobooth можете да разигравате различни варианти на партньорство и да проверите резултата през вече известни връзки или партньорства.

Дойде ми на ум да проверя данните на двама души, които са се разделили преди години поради остра несъвместимост. В Astrobooth предизвикателните аспекти за една връзка са в червено, а хармоничните в синьо. На тази двойка всички синастрии бяха в червени.

В астрологията има различни „места“, в които се намират отговорите на въпросите за партньорствата. Ако питате за романтична любов до 40-45г възраст, важен е 5ти дом. Ако питате за брак – 7ми, за секс – 8ми дом. За тайна извънбрачна връзка – 12ти, за материално обезпечен съюз – 8 ми.

В тези домове откриваме различни планети, които са били там при раждането ни, те ще правят различни аспекти помежду си и ще преплитат тези теми във нашия живот, намесвайки своята енергия – Марс като енергичен инициатор и пакостливец, Венера като красива и хармонична благодетелка, Меркурий като бърз и комуникативен медиатор и т.н. 

За да стане още по-интересно, тези „домове“ си имат управители – пак някоя от планетите, която се „отнася“ благосклонно или не към планетата, дошла и на гости в дома – и съответно подкрепя или не нейните влияния и аспектите и с другите. Сложна семейна констелация, огледана във звездите.

Затова не е чудно, че в живота трудно се среща човек, когото да обичаме по всички тези начини – защото домовете, планетите и влиянията са различни.

Наскоро с приятелка излязохме на по чаша вино. Правим го обикновено, когато тя се скарала с мъжа, от когото има дете. Преди да чуя поредната история, извадих телефона с приложението. Луните им бяха в опозиция, което обясняваше напълно тази връзка на приливи и отливи - също като фазите на луната. В същото време някои от другите им планети се оказваха в прекрасно разположение една спрямо друга. Ясно беше, че пак ще пием вино с нея и че те пак ще се съберат.

За една нощ моята приятелка си беше направила хороскоп за съвместителство още с бившия си приятел, брат си, майка си и дъщеря си…

И въпреки че дотук говорим само за любов и партньорства, същото приложение можете да изпробвате и когато става дума за бизнес - ще работите ли добре с някого, хармонични ли ще са взаимоотношенията ви. Много бизнеси се провалят поради несходства в характера на хората, които стоят отзад. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Пандемията на богатите: Нов милиардер на всеки 30 часа от началото на 2020 г. до днес

В същото време расте броят на хората, достигащи до крайна бедност

Кирил Петков за подаръка си към папата: Искахме да занесем нещо духовно

Българската делегация ще подари изработена от вълна сцена на Рождество Христово

"Пътят към освобождението е дълъг": Беларуските доброволци, които се бият в помощ на Украйна

"Невъзможно е да освободим Беларус, без да изгоним фашистките войски на Путин от Украйна“, казва един от бойците

СЗО: Пандемията все още не е приключила. „Отслабваме бдителността си на свой риск.“

Почти 1 млрд. души в страните с по-ниски доходи все още не са ваксинирани, отбелязва директорът на СЗО

Зеленски ще говори на Световния икономически форум в Давос

Продължава интензивната руска офанзива в Луганск

В навечерието на 24 май: Мощи на Кирил и Методий идват за пръв път в България

Ще останат достъпни за всенародно поклонение до 25 май

Украинските депутати посрещнаха на крака и с овации полския президент Анджей Дуда

Дуда е първият чуждестранен лидер, говорещ пред Върховната рада след началото на инвазията