Снимка: © Screenshot/Nova

"Продължаваме промяната" е намерила част от нужния брой депутати за осигуряване на мнозинство в парламента. Това става ясно от думите на депутата от партията Атанас Михнев, изречени по време на прескоференция в Стара Загора.

"Вярвам, че ще се намерят народни представители, които да осигурят мнозинство в парламента. Вярваме, че към нас ще се присъединят народни представители, които имат смелост да изпълват със съдържание думата "народен представител" и ще гласуват по съвест, защото политиката не е шоу, а работа“, каза той.

В отговор на журналистически въпрос Михнев уточни, че партията вече е намерила някои от тези хора, но не и нужният брой от 12 народни представители. Народният представител посочи, че мандатоносителите вървят в посока на това да осигурят пълно мнозинство.

Депутатът от "Продължаваме промяната" каза, че от формацията не се пазарят за народни представители, а за продължаване на борбата с корупцията.

"За пазарене не можем да говорим, когато няма цена. Това, което ние пазарим, и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България. Хора с любимата ни дума "топки" да си кажат срещу "Капитан Андреево" ние се изправяме срещу мафията. Такива хора вярваме, че ще намерим", допълни още той.

Според Михнев на дневен ред са три важни теми - актуализацията на бюджета, борбата с корупцията и Плана за възстановяване и устойчивост. По думите му в момента под риск са изложени и договореностите, които се правят на международно ниво, свързани с доставките на газа.

По въпроса за гласуването на актуализацията на бюджета депутатът коментира: "Ние вярваме, че ще имаме необходимото парламентарно мнозинство и ако някоя партия гласува срещу този бюджет, срещу мерките, то тогава аз ги чакам на избори тези политически сили“.

Депутатът коментира и връзката между "Има такъв народ" и историята с разкритията на ГКПП "Капитан Андреево". Тази връзка беше посочена и от други депутати от "Продължаваме промяната".

„Нашата теза е, че политическите инвеститори зад Слави Трифонов са му казали да натисне едно копче. В много интересен момент са му казали да го натисне, когато точно спряхме схемите на „Капитан Андреево“, каза Михнев.

Само преди ден в първото си интервю за годината, дадено на Константин Вълков от "Дарик", лидерът на ИТН Слави Трифонов многократно и на моменти гневно отрече партията му да има нещо общо с историята на ГКПП "Капитан Андреево", което наричаше Капъкуле (както се казва пунктът от турска страна - б.р.) Трифонов повтаряше, че "няма представа" в какво се изразява казусът на границата и че той е в ръцете на изпълнителната власт и на конкретни министерства (извън сферите на отговорност на ИТН в коалицията - б.р.)

Росен Костурков: Има нещо нередно между ИТН и "Капитан Андреево"

За вариант да се търси подкрепа от отделни депутати след обявеното напускане на коалицията от ИТН говорят от самото начало след разпада на четворната коалиция лидерите на "Продължаваме промяната". Трифонов на свой ред в неделя каза, че вярва, че излъчените от партията му депутати са почтени и лоялни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени