Атанас Михнев: ПП е намерила част от депутатите за мнозинство в НС Снимка: © Screenshot/Nova

"Продължаваме промяната" е намерила част от нужния брой депутати за осигуряване на мнозинство в парламента. Това става ясно от думите на депутата от партията Атанас Михнев, изречени по време на прескоференция в Стара Загора.

"Вярвам, че ще се намерят народни представители, които да осигурят мнозинство в парламента. Вярваме, че към нас ще се присъединят народни представители, които имат смелост да изпълват със съдържание думата "народен представител" и ще гласуват по съвест, защото политиката не е шоу, а работа“, каза той.

В отговор на журналистически въпрос Михнев уточни, че партията вече е намерила някои от тези хора, но не и нужният брой от 12 народни представители. Народният представител посочи, че мандатоносителите вървят в посока на това да осигурят пълно мнозинство.

Депутатът от "Продължаваме промяната" каза, че от формацията не се пазарят за народни представители, а за продължаване на борбата с корупцията.

"За пазарене не можем да говорим, когато няма цена. Това, което ние пазарим, и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България. Хора с любимата ни дума "топки" да си кажат срещу "Капитан Андреево" ние се изправяме срещу мафията. Такива хора вярваме, че ще намерим", допълни още той.

Според Михнев на дневен ред са три важни теми - актуализацията на бюджета, борбата с корупцията и Плана за възстановяване и устойчивост. По думите му в момента под риск са изложени и договореностите, които се правят на международно ниво, свързани с доставките на газа.

По въпроса за гласуването на актуализацията на бюджета депутатът коментира: "Ние вярваме, че ще имаме необходимото парламентарно мнозинство и ако някоя партия гласува срещу този бюджет, срещу мерките, то тогава аз ги чакам на избори тези политически сили“.

Депутатът коментира и връзката между "Има такъв народ" и историята с разкритията на ГКПП "Капитан Андреево". Тази връзка беше посочена и от други депутати от "Продължаваме промяната".

„Нашата теза е, че политическите инвеститори зад Слави Трифонов са му казали да натисне едно копче. В много интересен момент са му казали да го натисне, когато точно спряхме схемите на „Капитан Андреево“, каза Михнев.

Само преди ден в първото си интервю за годината, дадено на Константин Вълков от "Дарик", лидерът на ИТН Слави Трифонов многократно и на моменти гневно отрече партията му да има нещо общо с историята на ГКПП "Капитан Андреево", което наричаше Капъкуле (както се казва пунктът от турска страна - б.р.) Трифонов повтаряше, че "няма представа" в какво се изразява казусът на границата и че той е в ръцете на изпълнителната власт и на конкретни министерства (извън сферите на отговорност на ИТН в коалицията - б.р.)

Росен Костурков: Има нещо нередно между ИТН и "Капитан Андреево"

За вариант да се търси подкрепа от отделни депутати след обявеното напускане на коалицията от ИТН говорят от самото начало след разпада на четворната коалиция лидерите на "Продължаваме промяната". Трифонов на свой ред в неделя каза, че вярва, че излъчените от партията му депутати са почтени и лоялни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутатите работят извънредно, за да гласуват държавния бюджет за 2024 г.

Депутатите ще проведат извънредно заседание, за да обсъдят държавните финанси за догодина

07:33 - 11.12.2023
Важно днес

Денков: Не сме обсъждали да приемем повече мигранти, за да влезем в Шенген. Това ще е неприемливо

България няма да се съгласи да приеме повече мигранти в замяна на вдигане на ветото за Шенген

18:15 - 10.12.2023
Важно днес

Уволненият директор на "Пирогов" сам обмислял да се оттегли от поста

Димитров оправда финансовата загуба на "Пирогов", твърди, че я е наследил

18:02 - 10.12.2023
Важно днес

Децата на хвърлената в ирански затвор Наргес Мохамади приеха Нобела за мир от нейно име

В реч, нелегално изнесена от затвора, Мохамади осъжда "тираничното" иранско правителство.

17:10 - 10.12.2023
Важно днес

Пеевски нападна Радев след негов коментар за ниското доверие в парламента

Пеевски отправи нови обвинения и съвети - този път към президента

15:51 - 10.12.2023
Политика

Египет гласува на президентски избори с вече ясен победител

Президентът Абдел Фатах ел-Сиси се очаква да получи трети мандат

15:35 - 10.12.2023
галерия

От кралски особи до бизнесмени: Кои са най-богатите фамилии за 2023 г.?

Кралски династии и наследници на големи бизнеси са сред най-богатите в списъка за 2023 г.

13:50 - 10.12.2023
Важно днес

В ГЕРБ заговориха за кабинет с премиер Борисов и Пеевски като вицепремиер. Тома Биков отрече

Тома Биков отрича в ГЕРБ да е обсъждана идеята за кабинет начело с Бойко Борисов

12:02 - 10.12.2023