Атанас Михнев: ПП е намерила част от депутатите за мнозинство в НС Снимка: © Screenshot/Nova

"Продължаваме промяната" е намерила част от нужния брой депутати за осигуряване на мнозинство в парламента. Това става ясно от думите на депутата от партията Атанас Михнев, изречени по време на прескоференция в Стара Загора.

"Вярвам, че ще се намерят народни представители, които да осигурят мнозинство в парламента. Вярваме, че към нас ще се присъединят народни представители, които имат смелост да изпълват със съдържание думата "народен представител" и ще гласуват по съвест, защото политиката не е шоу, а работа“, каза той.

В отговор на журналистически въпрос Михнев уточни, че партията вече е намерила някои от тези хора, но не и нужният брой от 12 народни представители. Народният представител посочи, че мандатоносителите вървят в посока на това да осигурят пълно мнозинство.

Депутатът от "Продължаваме промяната" каза, че от формацията не се пазарят за народни представители, а за продължаване на борбата с корупцията.

"За пазарене не можем да говорим, когато няма цена. Това, което ние пазарим, и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България. Хора с любимата ни дума "топки" да си кажат срещу "Капитан Андреево" ние се изправяме срещу мафията. Такива хора вярваме, че ще намерим", допълни още той.

Според Михнев на дневен ред са три важни теми - актуализацията на бюджета, борбата с корупцията и Плана за възстановяване и устойчивост. По думите му в момента под риск са изложени и договореностите, които се правят на международно ниво, свързани с доставките на газа.

По въпроса за гласуването на актуализацията на бюджета депутатът коментира: "Ние вярваме, че ще имаме необходимото парламентарно мнозинство и ако някоя партия гласува срещу този бюджет, срещу мерките, то тогава аз ги чакам на избори тези политически сили“.

Депутатът коментира и връзката между "Има такъв народ" и историята с разкритията на ГКПП "Капитан Андреево". Тази връзка беше посочена и от други депутати от "Продължаваме промяната".

„Нашата теза е, че политическите инвеститори зад Слави Трифонов са му казали да натисне едно копче. В много интересен момент са му казали да го натисне, когато точно спряхме схемите на „Капитан Андреево“, каза Михнев.

Само преди ден в първото си интервю за годината, дадено на Константин Вълков от "Дарик", лидерът на ИТН Слави Трифонов многократно и на моменти гневно отрече партията му да има нещо общо с историята на ГКПП "Капитан Андреево", което наричаше Капъкуле (както се казва пунктът от турска страна - б.р.) Трифонов повтаряше, че "няма представа" в какво се изразява казусът на границата и че той е в ръцете на изпълнителната власт и на конкретни министерства (извън сферите на отговорност на ИТН в коалицията - б.р.)

Росен Костурков: Има нещо нередно между ИТН и "Капитан Андреево"

За вариант да се търси подкрепа от отделни депутати след обявеното напускане на коалицията от ИТН говорят от самото начало след разпада на четворната коалиция лидерите на "Продължаваме промяната". Трифонов на свой ред в неделя каза, че вярва, че излъчените от партията му депутати са почтени и лоялни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024