Атанас Райков става старши директор в Rakuten Viber

Атанас Райков, който до този момент отговаряше за пазарите на Viber в Европа, Близкия изток и Северна Африка, поема ролята на старши директор "Развитие топ държави" в компанията. Неговата мисия ще е да надгражда популярността на Viber по целия свят за всички над един милиард потребители на приложението, с фокус върху Европа, Азия, Близкия Изток и Северна Африка.

Атанас ще работи директно с топ мениджмънта на Viber, за да развива стратегически партньорства, маркетинг и PR инициативи. Сред приоритетите за развитието на Viber са да предоставя качествено местно съдържание и нови услуги.

Сред бъдещите планове на компанията са да превърне платформата в супер-приложение, добавяйки функции и продукти, които обслужват ежедневните нужди на потребителите - от доставки на храна, поръчка на такси и плащания, до разнообразно съдържание от първа ръка.

Предишният опит на Атанас Райков включва 10 години мениджмънт във Vivacom, където e отговаряl за създаването и развитието на търговската стратегия на услугите за мобилни данни и услугите с добавена стойност.

Атанас е активен участник в предприемаческата екосистема в България с ролята си на ментор и инвеститор към инвестиционните фондове LAUNCHub Ventures и Eleven Ventures. Част е от клуба за ангелски инвеститори CEO Angels Club, както и от менторската мрежа на Endeavor в България.

Наскоро Viber обяви своите резултати за 2021г., според които българите са провели близо 530 милиона разговора, прекарали са 50 милиона часа в комуникация и са изпращали средно 400 съобщения в секунда.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024