Атанасов призова ГЕРБ да преосмисли отказа за подкрепа на нов мандат

"Имаме промяна на обстановката" - с тези думи председателят на ДСБ Атанас Атанасов се обърна към ГЕРБ и председателя на партията Бойко Борисов от студиото на bTV.

Атанасов реагира след поредната заявка на най-голямата парламентарна сила в 50 Народно събрание, че няма да подкрепи проектокабинет с чужд мандат след провала на своя вариант начело с Росен Желязков.

"Не знам кое би накарало (Борисов) да си смени мнението, но управлението на държавата не са прищевки, личен егоизъм и т.н. На хората им омръзна да ходят 7 пъти на избори", каза Атанасов пред "Лице в лице".

Той сам призна, че в ПП-ДБ не са очаквали изобщо да получат втория мандат, а са смятали да "искат" третия от Румен Радев - и то с нееднозначна позиция за това какво да предложат пред Народното събрание.

Сега Атанасов смята, че "в политиката с преговори е възможно да се постигне всичко", а изборите не са добър вариант.

"Политическите лидери трябва да се съобразяват с обществените настроения. Не може да пратим отново хората на избори и да очакват някои ниска избирателна активност, за да им се повиши резултатът. Това е несправедливо", обяви той.

Той не скри, че има различия в коалицията за това дали с 39 души в парламента може да се правят смислени опити за нов кабинет. Но реагира на съпротивата на ПП с думите: "Когато хората са ти гласували доверие, очакват да им посочиш път".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024