Това Audi е, наистина, като никое досега - емоционално, очарователно, спортно и изцяло електрическо. С e-tron GT Audi интерпретира концепцията Gran Turismo абсолютно по нов начин и напълно в крак с времето, в което живеем.

Audi e-tron GT стъпва на пазара през пролетта на 2021 година, като българската му премиера беше една от малкото живи срещи с колата в света.

Предварителните продажби започват с двете версии e-tron GT quattro и RS e-tron GT. И двете модификации са мощни, бързи и динамични, и двете се отличават с нулеви локални вредни емисии.

Отвън Audi e-tron GT е като произведение на изкуството: агресивни линии, които освен на законите на естетиката, по всички личи, са и плод на стремежа към максималн аеродинаминка. Коефициентът на обтекаемост Cx е едва 0,24.

Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите: водачът и пасажерът седят ниско и спортно, разделени от широката централна конзола. Задните места също предлагат достатъчно простор за възрастни.

Audi e-tron GT е истинско Gran Turismo, тоест автомобил за пътуване със спортен характер, който предлага и отличен комфорт.

В зависимост от избраната версия за задвижването се грижи електромотор с пикова мощност 476 к.с. или респ. 598 к.с.. Ускорението от 0 -100 км/ч е 4,1 сек. и съответно 3,3 секунди (за RS-модела**)

Впечатляващ е и пробегът от 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85кВтч нетен капацитет. Нейната 800-волтова технология позволява зареждане с постоянен ток с мощност до 270 кВт.

Ходовата част също залага на идеалния баланс между динамика и комфорт; технологии като Audi drive select, управление на всички колела,
регулируеми амортисьори, трикамерно пневматично окачване, електрическо двойно предаване и блокаж на задния диференциал имат сериозен принос в тази насока.

Колелата са с размер до 21 цола, а спирачките, по желание предлагани във вариант от карбон и керамика, имат диаметър 420 милиметра. Audi e-tron GT разполага с богати възможности за свързаност.

Audi предлага за e-tron GT специално композиран за модела звук. Звученето е мощно и прогресивно – точно както подобава при Audi.

Дължина на Audi e-tron GT е 4,99 метра, широчина 1,96 метра, височина само 1,41 метра.

При желание може да се поръча с лазерни светлини, които увеличават двойно обсега на действие на дългите светлини. Задни светлини представляват един моноблок с хоризонтална светлинна ивица. Те важен акцент от облика, както и ниската предна решетка в цвета на автомобила със силно изразени quattro-стилистични елементи.

Audi E-Tron RS в снимки

Като част от новота екологична линия тапицерията вътре е рециклирани материали и няма да се предлага във вариант кожа.

Audi e-tron GT има електрическа система за задвижване на четирите колела с два електромотора (PSM) - един на на предния и един на задния мост.

В България премиерата на колата беше под формата на вечеря между популярни български личности от сферата на новите технологии, иновациите, културата и изкуството. Темата на вечерта беше своеобразно пътуване във времето, посветена на прогреса в различните му измерения – от начина ни на живот и потребностите, които се променят в заобикалящата среда, през бъдещето в технологичните разработки в различни сфери, до това как прогресираме като мислене за себе си, за обществото, за света около нас, и какво ни движи напред, за да създаваме ние прогреса.

Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi, представи флагмана Audi RS e-tron GT като завършена точка на иновационния дизайн. На фона на събитието, графична стилизация на портал на бъдещето и специални светлинни ефекти представиха кулминацията на премиерата на модела.

Специално подбрано многостепенно меню от шеф Андре Токев бе допълнителен акцент в приятното изживяване на гостите.

„С модела Audi RS e-tron GT показваме колко вдъхновяваща може да бъде електрическата мобилност. Уверено твърдим, че това е един емоционален и емблематичен модел, който чертае основите на бъдещето в електрификацията на автомобилната индустрия – там, където искаме да бъдем след време и където самите потребители желаят да бъдат“ – сподели по време на вечерта Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024