Аудио-визуална изложба представя първото уиски от лимитираната колекция на The Macallan Снимка: © The Macallan

За първи път в България ще се проведе аудио-визуална изложба за представянето на първото уиски от лимитираната колекция на The Macallan - Tales of The Macallan.

Най-специалната серия на пазара включва общо 6 бутилки. Първата от тях, наречена Tales of The Macallan Volume I. ще се появи по нетрадиционен начин пред широката аудитория в столичната галерия „VIVACOM ART HALL Oborishte 5“. Може да бъде видяна от 5 до 8 декември, между 14:00 и 21:00 ч.

България е сред първите пазари в света, на които уиски почитателите и колекционерите ще имат възможността да вникнат в историята и изкуството зад бутилка, която вдъхва живот на наследството на The Macallan.

Затворено в кристален декантер Lalique, Tales of The Macallan е дестилирано през далечната 1950 г. и бутилирано през 2021 г., за да бъде представено 71 години по-късно и да пренесе почитателите в друго време, като разкрие история за новото начало и една сбъдната мечта.

Първата бутилка сингъл малц лимитирано уиски от колекцията е „скрита“ в изключителен алманах от 800 страници. Там се разказват неподозирани детайли от живота на пионера Джон Грант и жена му - собствениците на нивите за ечемик и резиденцията Easter Elchies Estate, които в началото на XVIII в. построяват резиденцията и поставят началото на приказката на The Macallan.

Аудио-визуалната изложба ще позволи на запалените уиски любители да се докоснат до интересни и запомнящи се моменти от историята на лимитираната колекция. Дистрибутор на The Macallan в България е Кока-Кола ХБК.

Посетителите ще усетят времето, в което са положени основите на едномалцовото уиски изживяване, създадено преди векове и развиващо се и до днес. Те ще имат и възможността да видят на живо бутилката, която помества в себе си историята на The Macallan.

Билети за аудио-визуалната изложба в галерия „VIVACOM ART HALL Oborishte 5“ могат да бъдат закупени на място, като те ще се предлагат в две категории:

  • стандартен тур - на цена от 50 лв., включващ дегустационно уиски и възможност за закупуване на редки бутилки от различни колекции на The Macallan, както и комплимент - специален сертификат от посещението на изложбата, и персонален тур, който ще бъде достъпен на цена от 100 лв.;
  • персоналният билет ще предостави на посетителите както цялостното аудио-визуално изживяване и сертификата за него, така и допълнителен комплимент - дегустация на лимитирани издания уиски The Macallan и персонален гид.

Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Резников запазва поста си на министър на отбраната на Украйна - засега

Украинският министър посрещна с германския си колега в Киев

20:16 - 07.02.2023

Джордж Клуни снима адаптация на френския шпионски сериал "Le Bureau des légendes"

Един от най-добрите френски сериали започва нов живот

17:07 - 07.02.2023

Джон Малкович като Мерелин Монро и Салвадор Дали в "Квадрат 500"

„Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“ ще краси софийската галерия съвсем скоро

16:45 - 07.02.2023

Украйна назначи нов вътрешен министър и нов ръководител на СБУ

Кадровите смени в правителството на Украйна продължават

16:00 - 07.02.2023

Властта се изненада, че храните поскъпват с до 30% между склада и витрината

Служебният кабинет ще наблюдава, но няма да се меси в ценообразуването

15:43 - 07.02.2023

8 подаръка за Свети Валентин

Облечени в любов. Към себе си.

15:14 - 07.02.2023