AVENDI спечели най-престижната награда “Партньор на годината” на Diageo за 2024 г.  Снимка: © Avendi

Компанията дистрибутор на бързооборотни стоки Avendi получи най-престижната награда на Diageo за 2024-та – „Партньор на годината“. Екипът на компанията грабна почетното отличие за трети път, сред повече от 30 държави от Централна, Източна Европа и Азия. За първи път компанията е отличена през 2006-та, а след това още веднъж и през 2011-та година.

Корпоративното отличие „Партньор на годината“ беше връчено по време на годишната конференция на Diageо и е признание изключителни дългосрочни взаимоотношения, устойчиви финансови резултати, бизнес развитие, култура и зрялост на партньора.

Наградата се дава чрез номинация и решение на топ мениджмънта на Diageo. За партньорите на Diageo тя е най-голямото признание и чест и най-строго пазената тайна на събитието, което тази година се проведе в Сплит, Хърватска.

Екипът на Avendi e изключително горд за отличието, защото то е и заявка за стратегическо партньорство и инвестиции в бъдещето“, каза Александра Мирчева, Изпълнителен директор на VM Finance Group, част от която е и Avendi. „Това признание идва в най-правилния момент за нас, в годината, в която VM Finance Group навършва 30 години на пазара. Наградата е за хората в компанията и екипите, които притежават смелост, мечти и доставят резултати“.

Партньорството между Diageo и Avendi стартира в самото начало на създаването на Avendi, като вече над две десетилетия дистрибуторската компания поетапно разширява портфолиото от продукти на Diageo и днес представлява над 28 марки в различни сегменти.

Сред брандовете на Diagio са Johnnie Walker, Baileys, Gordon’s, J&B, Tanqueray, Singleton, Smirnoff, те са исред най-разпознаваемите вносни марки твърд алкохол на българския пазар.

„Avendi постига силно и устойчиво във времето представяне на марките на Diageo и в същото време е отличен партньор, с който работим. Екипът на Avendi има ясна визия какво е необходимо, за да спечелиш на пазара. Активациите, които имплементират, винаги са с най-високо качество и в резултат на това успяват да осигурят дву- и трицифрен ръст в продажбите на приоритетните за нас марки. Освен страхотният им екип, начинът им на работа винаги е изпълнен с взаимно уважение и съвместен общ ангажимент да се подобряваме и растем заедно”, каза Майкъл Холм, Управяващ директор Diageo за регион Източна Европа.

„Благодарни сме за наградата, a тя ни дава и увереност да следваме амбициите и на двете компании за бъдещото развитие на партньорските ни взаимоотношения и да налагаме супер премиум портфолиото на Diageo и разбира се - да продължим да затвърждаваме лидерските позиции и на двете компании в България”, каза Ивайло Анков, управител на Avendi.

Avendi пoлучава наградата за пръв път през 2006-та г. и e първата компания в региона, която я печели. През 2011-та г. й се връчва повторно, а тази година става и първата компания, на която отличието се дава за трети път. Това е доказателство, че в лицето на Avendi, Diageo намира свой стратегически важен партньор през годините.

Аvendi е водещ универсален дистрибутор, който притежава развита дистрибуторска мрежа на територията на цялата стана. Компанията разполага с дълбоко директно национално покритие и търговска мрежа. Над две десетилетия изгражда непознати за българския потребител брандове, като ги превръща в любими за потребителя продукти и развива лоялност на клиентите към тях. Работи с разнообразно портфолио от продукти, включващи категориите вина, бири, твърд алкохол, както и хранителни и хигиенни продукти, продуктите за бебета и деца, и много други.

Компанията притежава развита експертиза в on-trade и оff-trade каналите на диструбуция. Прилага най-добрите практики в областта на маркетинг и продажбите, модерните технологии, добре изградената структура, която следва най-високите стандарти за дистрибуция и маркетинг. Kомпанията създава печеливши търговски стратегии чрез значими и забележими активации в различни търговски обекти, иновативни подходи и търговски инструменти и премиални събития, а смелостта при налагането на активации, скорост на имплементиране на пазара са високо ценени и от партньорите й и от потребителите.

В годините Avendi продължава да създава впечатляващи маркетингови кампании, които се открояват и оставят следа, засилват връзката между марките и потребителите и въвеждат нови тенденции.

Само за последните 3 години компания е награждавана многократно. През 2023-та година Diageo награди екипа на компанията за изключителни постижения в развитието на Johnnie Walker Black Label на българския пазар за най-добро представяне сред държавите от Европа, Близкия Изток и Африка. Само преди дни компанията получи и отличението за „Най-добър дистрибутор“ от списание Progressive.

Diageo награждава Avendi за „Постижения в иновациите“ три пъти през 2017-та, 2019-та и 2021-ва година. Отново през 2021-ва Avendi грабва и приза за Best E-Retail Push за лансирането на Chandon Garden Spritz от Moet Hennessy.

През 2017-та година Avendi е призната за втори пореден път от Diageo и за „Най-добър прогрес в измерването и оценяването на търговски и маркетингови активности“ – и то в област, като ефективността, която се припознава от Diageo като ключова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев уволни още 5 души в областните управи и назначи нов кадър на ДПС

Само едно от местата е попълнено засега

15:22 - 03.07.2024
Важно днес

Руският посланик в Алжир е починал внезапно

Това е втори смъртен случай на руски дипломат в Африка за 2 месеца

14:54 - 03.07.2024
Кино и сериали

Гари Олдман и Slow Horses се завръщат на екран на 4 септември

Вече е ясно - ще има и 5-и сезон на шпионската сага за провалени разузнавачи, които вършат подвизи

14:47 - 03.07.2024
Европейски дневници

Идва ли краят на евтините безмитни стоки от Shein и Temu в Европа

Европейската комисия планира да премахне прага от 150 евро, под който стоките са освободени от мита

14:40 - 03.07.2024
Важно днес

"Винаги верни!" : Един ден с Морската пехота на Украйна

"Истории от първа линия" - среща с Морската пехота на Украйна

11:50 - 03.07.2024
Живот

Нора, за която няма невъзможни неща

От юрист без спортен бекграунд до вдъхновяващ бегач с мечта за Ню Йорк

11:16 - 03.07.2024