Безсрочна стачка на "Автомобилна администрация" затруднява изпитите на кандидат-шофьорите Снимка: © Unsplash

Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ започна безсрочна стачка в цялата страна, поради което служителите в центровете за административно обслужване ще са в намален състав.

Обслужването на потребители ще се извършва при намалено работно време. Много от кндидат-шофьорите, които сега трябва да се явяват на теоретични или практически изпити, няма да бъдат изпитани заради стачката и ограничения персонал.

Служителите от държавната агенция, която е към Министерството на транспорта, настояват за 50% увеличение на заплатите и равно възнаграждение за служителите, които заемат една и съща длъжност.

Те стачкуват, тъй като в новия държавен бюджет не е предвидена актуализация на тяхното възнаграждение.

От транспортното министерство коментираха протестните действия, като изтъкнаха, че към момента са идентифицирани три етапа на действие за решаване на поставените въпроси.

"За 27 служители, които към момента са с най-ниски заплати, са стартирани процедури, чрез които ще им бъде коригирано месечното възнаграждение. По отношение на исканията за изравняване на заплатите на служителите, които заемат еднакви длъжности, анализите показват че същите могат да бъдат изпълнени в кратки срокове за около 80 държавни служители. За други 133 служители, които са назначени по трудово правоотношение също е намерен вариант за увеличение при спазване разпоредбите на трудовото законодателство", се казва в позиция на ведомството.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Deep fake клип с руски "акцент" събира лични данни с гласа на Николай Денков

От Министерски съвет предупредиха за фалшифицираното видео, което се разпространява в социалните мрежи

19:14 - 04.10.2023

"Светът се разпада": Предупреждението на папа Франциск за климатичните промени

Папа Франциск отправя мощен апел за опазване на околната среда

16:12 - 04.10.2023