Babylon Berlin 4: Новият сезон на култовия германски сериал тръгва по HBO Max

Страхотният германски сериал Babylon Berlin (Берлински Вавилон) ще започне новия си 4-ти сезон по HBO Max на 9 октомври в България.

Сериалът, създаден по криминалните романи на Фолкер Кучер, връща времето назад до размирните години на Ваймарската република - този път часовникът спира в Берлин през 1930 г., точно след Голямата депресия и началото на възхода на Нацистката партия на Адолф Хитлер.

Следователят Гереон Рат и неговата партньорка Шарлоте Ритер този път се срещат от двете противоположни страни по време на един от погромите на нацистите. Рат е облечен в кафява униформа със свастика, докато Шарлоте наблюдава с потрес сцените на насилие наоколо.

"Изпълнявам дълга си", отговаря той, след като Шарлоте се конфронтира с него. Разследванията му всъщност го отвеждат неудобно близо до наказателните отряди на Хитлер.

На фона на разпадащата се държава - музиката и шампанското продължават да се леят от кабаретата на Берлин, където малцината печеливши от финансовата катастрофа се забавляват, превземайки света.

Сценаристи на новия сезон са Ахим фон Борис, Бетин фон Борис, Хенк Хандлоегтен, Кхяна Ел Битар и Том Тиквер, като Хандлоегтен, фон Борис и Тиквер отново ще режисират.

Тиквер също си партнира отново с Джони Климек, за да композира музиката, която се изпълнява от Макс Раабе, Мерет Бекер и Meute.

Сериалите през октомври: "Белият лотос" 2 и доста хорър истории


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024