Добри новини за феновете на един от най-успешните германски сериали - Babylon Berlin скоро ще се завърне със своя четвърти сезон. Премиерата му е насрочена за 2022 г., но продуцентите вече публикуваха първи кадър от снимачната площадка, разпространени от Hollywood Reporter.

Бурното десетилетие след края на Първата световна война вече е в миналото. Започват 30-те години, а Ваймарската република постепенно потъва под натиска на новата радикална политическа сила - Националсоциалистическата партия на Хитлер.

Главната героиня Шарлоте Ритер (в ролята: Лив Лиза Фрайс) е показана на фона на колони от мъже, облечени в кафевите униформи на щурмовите отряди на нацистите.

Ако третият сезон показваше Берлин в навечерието на Голямата депресия от 1929 г., действието в новите серии вече се развива между 1930 и 1931 г.

"Това е моментната снимка на столицата между Ваймарската република и Нацистка Германия. Този път бавно, но сигурно Германия се спуска в бездната, докато зимата на 1930 г. започва", се казва в описанието на новия сезон.

Детективът Гереон Рат (в ролята: Фолкер Кучер) отново е във фокуса на вниманието - този път разследванията му го отвеждат в средите на бокьорите в Берлин, неприятно близо до сферата на влияние на паравоенните поддръжници на Хитлер.

Междувременно Шарлоте рискува работата си в полицейското управление, докато се опитва да помогне на своята сестра, която остава без дом и храна след колапса на икономиката и бума на безработицата по време на Световната криза.

В новия сезон се завръщат и няколко от най-интересните герои от предходните епизоди - корумпираният полицейски началник Готфрид Вент, милионерът Алфред Нюсен, който залагаше срещу борсата и спечели в разгара на най-големия й срив, фотографът Райнхолд Греф, гениалният криминалист Ернс Генат, както еврейският журналист Самуел Кателбах, който беше подлаган на гонения и политическа цензура още преди възхода на нацистите.

Дизайнерът на декорите е Ули Ханиш - човекът, който спечели награда "Еми" за работата си по "The Queen's Gambit".

От финала на Сезон 3 през 2020 г. измина повече от година и половина, но търпението скоро ще се отплати.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024
Важно днес

Гешев обвини комисията "Нотариуса" в предизборно шоу, направи свое и закри седянката (Обновена)

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024