Добри новини за феновете на един от най-успешните германски сериали - Babylon Berlin скоро ще се завърне със своя четвърти сезон. Премиерата му е насрочена за 2022 г., но продуцентите вече публикуваха първи кадър от снимачната площадка, разпространени от Hollywood Reporter.

Бурното десетилетие след края на Първата световна война вече е в миналото. Започват 30-те години, а Ваймарската република постепенно потъва под натиска на новата радикална политическа сила - Националсоциалистическата партия на Хитлер. 

Главната героиня Шарлоте Ритер (в ролята: Лив Лиза Фрайс) е показана на фона на колони от мъже, облечени в кафевите униформи на щурмовите отряди на нацистите.  

Ако третият сезон показваше Берлин в навечерието на Голямата депресия от 1929 г., действието в новите серии вече се развива между 1930 и 1931 г. 

"Това е моментната снимка на столицата между Ваймарската република и Нацистка Германия. Този път бавно, но сигурно Германия се спуска в бездната, докато зимата на 1930 г. започва", се казва в описанието на новия сезон. 

Детективът Гереон Рат (в ролята: Фолкер Кучер) отново е във фокуса на вниманието - този път разследванията му го отвеждат в средите на бокьорите в Берлин, неприятно близо до сферата на влияние на паравоенните поддръжници на Хитлер.

Междувременно Шарлоте рискува работата си в полицейското управление, докато се опитва да помогне на своята сестра, която остава без дом и храна след колапса на икономиката и бума на безработицата по време на Световната криза. 

В новия сезон се завръщат и няколко от най-интересните герои от предходните епизоди - корумпираният полицейски началник Готфрид  Вент, милионерът Алфред Нюсен, който залагаше срещу борсата и спечели в разгара на най-големия й срив, фотографът Райнхолд Греф, гениалният криминалист Ернс Генат, както еврейският журналист Самуел Кателбах, който беше подлаган на гонения и политическа цензура още преди възхода на нацистите.  

Дизайнерът на декорите е Ули Ханиш - човекът, който спечели награда "Еми" за работата си по "The Queen's Gambit". 

От финала на Сезон 3 през 2020 г. измина повече от година и половина, но търпението скоро ще се отплати. Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?