Бъдещето на здравето с новите смарт часовници от Samsung

Една почти невидима, но съществена промяна се случва с хората от настоящото поколение – грижата и вниманието към здравето. Знанията, които имаме за това как функционира организмът и какви са взаимовръзките между всекидневните навици и състоянието на тялото, ни позволяват да сме по-здрави, по-активни и в по-добра форма. Вече сме наясно например, че храненето е в основата на всичко и трябва да избираме с мисъл храната си всеки ден. Да се стремим да ядем плодове и зеленчуци, да намалим драстично захарта за сметка на протеините и да не забравяме богатите на фибри храни, които поддържат храносмилането.

Заедно с храненето, спортът и активното движение също са неизменно условие за поддържането на добра физическа форма. Популярната формула „10 хиляди крачки на ден за добро здраве” помага на мнозина да се мотивират да се движат, макар да не се определят като „спортни натури”. С развитието на технологиите възможностите за проследяване на начина ни на живот се увеличиха. Вече всеки от нас може да постави на ръката си смарт часовник, който да му помага да е в оптимална форма.

Най-новите модели използват още по-задълбочени технологии, с които получаваме изчерпателна информация за състоянието си и насоки как да го подобрим.

В последните модели смарт часовници на Samsung - Samsung Galaxy Watch Ultra 47mm LTE, Samsung Galaxy Watch7 47mm LTE и Samsung Galaxy Watch7 40mm LTE - възможностите за анализ са наистина впечатляващи. Сега умните часовници са достъпни за предварителни поръчки от А1 до 23 юли, като за най-бързите компанията е подготвила и бонус - допълнителна каишка.

Ето някои от най-добрите функции на новите модели на Samsung:

Energy Score

Energy Score измерва физическа и психическа готовност да се справим с предизвикателствата на деня. Рейтингът се изчислява на базата на анализ на съня, активността и сърдечния ритъм. Данните за всичко това се събират, обработват и визуализират на дисплея на часовника по разбираем, интуитивен начин. Съвкупността им лесно може да покаже дали човек е добре отпочинал, или може да очаква да се чувства по-уморен в съответния ден.

Устройството предоставя и всекидневни съвети, които биха помогнали за много по-добро планиране на дните, така че да съобразим задачите с общото си състояние, вместо да се насилваме да постигаме цели, за които просто нямаме енергия.

Sleep Score

Един от ключовите елементи за добро здраве и висока енергия е качественият сън. Ние самите обаче трудно можем да определим какво ни е попречило в един или друг момент да се наспим добре. Причините може да са най-различни: будили сме се прекалено често, макар и несъзнателно, било ни е топло и сме се въртели неспокойно. Или хъркането ни е попречило да потънем в дълбок сън и да дадем възможност на мозъка да се възстанови.

В домашни условия можем да проследим качеството на съня с опцията Sleep Score на Samsung. Докато спим, часовникът на китката ще проследи сърдечния ритъм, наситеността с кислород в кръвта, дишането и евентуалното хъркане и на сутринта ще имаме ясна картина дали сме спали качествено, или не.

Тъй като само данните не са достатъчни за подобряване на общото състояние, смарт часовникът на Samsung ще предложи и насоки за подобряване на съня.

Спорт в собствен ритъм и по собствен маршрут

Следенето на сърдечния ритъм по време на тренировка е един от базовите показатели, от който всички спортуващи се интересуват. За да бъдат резултатите още по-добри, смарт часовниците на Samsung дават възможност за задаване на собствен персонализиран диапазон на сърдечния ритъм по време на спорт. Така тренировката ще е наистина ефективна, защото човек знае дали и за колко време е поддържал оптимален сърдечен ритъм за изгаряне на калории или за повишаване на издръжливостта. Възможността за зареждане на собствена карта с GPS маршрут е още едно улеснение за любителите на тренировките на открито.

Да подобрим живота си

Новите модели смарт часовници на Samsung обръщат внимание не само на спортните постижения, но и на т.нар. благосъстояние на човека - баланса между активност и почивка, време за медитация и спокойствие.

А като комплимент за първите 120, които поръчат предварително новите Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra, А1 предоставя допълнителна каишка в актуален цвят.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024