Българин администрира международен сайт с детска порнография, задържан е от МВР

Шестима души, сред които и български гражданин, са задържани заради разпространение на педофилски клипове и пране на пари.

При съвместна операция на Националната следствена служба и Департамента по правосъдие и вътрешни работи на САЩ.е установено, че българинът П.В, на 48 години (компютърен специалист), е администрирал сайт за детска порнография, който е посещаван от потребители в над 100 държави, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Сайтът е съдържал над 4,5 милиона снимки и видеоклипове с деца на възраст между 6 и 10 г. Повечето от малолетните жертви са от Молдова и Украйна.

Въпреки че голяма част от съдържанието е било безплатно, срещу месечен абонамент от 80 долара е предоставян достъп до допълнителни материали. По този начин платформата е генерирала приход от 9,5 милиона долара, като от тях българският администратор е получил 500 000 долара.

Към настоящия момент българският гражданин П.В. е задържан за 72 часа, като прокуратурата е внесла искане в съда за постоянен арест. Постъпили са и документи от САЩ с искане за неговата екстрадиция.

Сарафов предупреди ползвателите на такива сайтове, че правоохранителните органи следят активно тяхната дейност: "Никой не е анонимен и никой не трябва да е спокоен и да счита, че върши нещо под прикритие", заяви той.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

С челник срещу сметките за ток? Как невинен клип прати българско семейство в световните медии

Чавдар и Тони не пестят ток, докато стоят на тъмно. Но фалшивата новина обиколи света

14:53 - 27.11.2022

Протестите в Китай стават все по-смели: Чуват се призиви за оттеглянето на Си Дзинпин

Чуват се скандирания "Долу Комунистическата партия"

14:04 - 27.11.2022

Карадайъ дава интервю: "Давайте следващия въпрос... Ако баба ви беше мъжка, щяхме ли да водим разговор..."

"На Марс ли да изселим депесарите", пита лидерът на ДПС в нервен разговор с Мария Цънцарова

12:30 - 27.11.2022

Игра на "Дипломация" с "Цицерон": Изкуственият интелект, който блъфира почти като човек

Алгоритъмът на "Мета", кръстен на римския държавник и философ, може да бъде полезен и в други сфери

10:34 - 27.11.2022