Глоба от 15 хил. евро и затвор грозят българин, надраскал "Иван+Хейли" върху Колизеума (Видео)

Италианската полиция е установила извършителя, който е надраскал с ключове имената "Ivan + Hayley 23" върху стена на Колизеума в Рим. Авторът на вандалската проява се оказва 27-годишният българин с британско гражданство Иван Димитров. Това съобщават няколко британски издания, цитирани от БНР, включително и таблоидът "Daily Mail".

Димитров наскоро е бил на почивка с 33-годишната си приятелка Хейли в Рим. При посещението им на историческата забележителност той решава да издълбае с връзката си ключове своето име и това на неговата половинка върху стена от съоражението.

Моментът дори е уловен е на видео, в което се вижда как приятелката му го наблюдава, докато Димитров издълбава имената им. На кадрите, разпространени в социалнтие мрежи, се вижда и как младежът се усмивха, след като е приключил с начинанието си.

Таблодиът "MailOnline" пише, че Димитров е родом от Ловеч и работи като фитнес инструктор в Бристол, Великобритания, като отделно работи и като шофьор за куриерска фирма. За неговата партньорка Хейли се съобщава, че управлява собствен бизнес за спортно хранене.

От съобщение на италианската полиция се разбира, че властите са провели разследване и са успели да установят самоличността на извършителя с помощта на видеоклипа от социалните мрежи. Впоследствие те са разбрали, че става въпрос за "двойка - мъж и жена, живеещи в Англия".

"Следва да се отбележи, че производството е във фазата на предварителното разследване, поради което заподозреният трябва да се смята за невинен до издаването на окончателна присъда", се казва още в съобщението на полицията.

Ако 27-годишният мъж бъде признат за виновен той може да бъде наказан с глоба от 15 хил. евро и дори затвор до 5 години.

Междувременно "Daily Mail" цитира изявление на министъра на културата на Италия Дженаро Санджулиано, в което той казва:

"Благодарен съм на полицията, че бързо установи предполагаемия извършител на нецивилизования и абсурден акт, извършен в Колизеума. Това е акт, който обижда всички по света, които ценят стойността на археологията, паметниците и историята".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Президентът на Иран е претърпял инцидент с хеликоптер

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024
Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Живот

Адв. Мария Шаркова и спортът, който ѝ спаси живота

Move Her Mind, или защо жените трябва да спортуват

11:11 - 19.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024