Българите купуват технологични подаръци в последния момент 

Кулминацията на голямото предпразнично пазаруване за българските потребители е била на 22 декември, сочат данни от продажбите на Yettel през последния месец на 2023 г.

Телекомът е регистрирал най-много трансакции в магазинната си мрежа и в своя онлайн магазин на yettel.bg именно в последния работен ден преди Коледа, като пикови дни за шопинг са били последните две седмици на декември. Решилите да зарадват себе си или любимите хора с технологична джаджа най-често се спират на най-високия ценови клас при основните категории устройства – смартфони, смарт часовници и безжични слушалки.

Най-високи продажби при телефоните от Yettel регистрират с премиум апаратите над 1200 лв., а при безжичните слушалки най-предпочитани са моделите над 200 лв. Любопитни са данните и при една от най-бързо растящите категории устройства у нас и в глобален мащаб – смарт часовниците. Числата показват, че при най-скъпите часовници – тези над 1000 лв., продажбите този декември са скочили почти два пъти в сравнение с година по-рано. Делът при дамските часовници е нараснал и е изравнил този на мъжките модели.

Премиум сегментът при умните часовници остава по-предпочитан от потребителите, които държат на възможността да се свързват с мобилна мрежа директно. LTЕ моделите работят с услугата multiSIM, която ни позволява да приемаме обаждания и съобщения от устройството на китката си, без то да е свързано с телефон. Към момента Yettel е единственият оператор, който предоставя услугата multiSIM за българските потребители с устройства от Apple.

Тенденцията за късно пазаруване ясно се очертава при базовите и смарт аксесоари (калъфи, зарядни, протектори, смарт часовници, смарт гривни и др.), където 1/3 от продажбите за декември са направени именно в седмицата преди Коледа – 18-24 декември.

През декември в топ три на най-предпочитаните базови аксесоари са нареждат стъклените протектори, калъфите за телефони и адаптерите за зареждане, които представляват почти 50% от продажбите на всички аксесоари за месеца. Без значение дали избират нов смартфон за себе си или за близък, българските потребители залагат на сигурността избират да защитят корпуса и дисплея на новата придобивка.

Повишеното търсене на адаптери за зареждане е глобална тенденция, която дойде след решението на производителите да продават телефоните си само с кабел за зареждане - без адаптер за електронната мрежа.

Сред бестселърите на декември са и ексклузивните бъндъл предложения от коледната кампания на Yettel, в които компанията комбинира топ смарт устройства и електроника за дома.

Още през 2019 г. телекомът пуска уникални двойни предложения, включващи смартфони, смарт аксесоари, камери, телевизори, кафемашини, уреди за готвене на водещи марки. Този декември най-хитовите тандеми са били MOTOROLA Moto G32 128GB и страхотният уред за по-здравословно готвене Philips Airfryer HD9255/30, комплектът Galaxy S23 серията на SAMSUNG заедно с безжични слушалки SAMSUNG Galaxy Buds FE, както и бъндълът с Huawei Nova 11i 128GB в комбинация с HUAWEI FreeBuds SE.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024