Организаторът на концерти Fest Team придобива промоутър на Måneskin и Arctic Monkeys Снимка: © FestTeam

Организаторът на концерти на звезди като Ед Шийрън, Måneskin, Arctic Monkeys, Rammstein, The National, Green Day и Iron Maiden - Charmenko - става част от българския промоутър Fest Team, обявиха от компанията.

Двете фирми са сключили предварителен договор, който включва и две дъщерни дружества на Charmenko - за организиране на събития на живо - Charm Music, и агенция за ангажиране на артисти за концерти и фестивали - Charmworks.

"Този стратегически ход е изключително важна стъпка в стратегията за растеж на Fest Team, чиято цел е да затвърди регионалното си присъствие и да разшири дейността си в Източна Европа, Балканите, Турция, балтийските държави," посочват от Fest Team.

FestTeam е познат като организатор на няколко фестивала, сред които Hills of Rock и SPICE Music Festival, както и на концертите на изпълнители като Лени Кравиц, Стинг, Брайън Адамс ,Том Джоунс и много други в България. Тази година по тяхна покана в София идват Ед Шиърън, Андреа Бочели, метъл звездите от Five Fingers Death Punch и т.н.

Компанията е основана през 2012 г., управител и собственик е Стефан Еленков.

По данни от Търговския регистър за 2022 г. фирмата е водеща по приходи в отрасъла, като формира 13,1% от постъпленията в бранша.

Освен организатор на събития, FestTeam има и собствена платформа за продажба на билети. Тя е съдружник и в компанията Joker Media. Rental с 27%, която се занимава с концертно оборудване. Неин управител е Емил Капон - съпруд на бившата депутатка от десницата Мария Капон.

Charmenko е основана в края на 80-години на миналия век в Лондон от Ник Хоб. През 2003 г. той се мести в Истанбул, където премества и седалището на компанията.

Промоутърът има офиси и в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Хърватия и Сърбия. След финализирането на сделката Charmenko ще запази името си, както и офисите и персонала в Източна Европа.

Компанията вече има опит с организирането на събития в България, Румъния, останалите държави от бивша Югославия, Гърция, Кипър, Египет, Прибалтика и кавказките републики.

"След края на войната, се надявам да се върнем в Украйна, а след падането на режимите в Русия и Беларус - и в тези държави," казват от Charmenko.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Всички очакват... новата книга на Малкълм Гладуел

Първата му книга "Повратна точка" се превърна в абсолютна сензация

18:37 - 28.09.2024
Важно днес

Има арестуван за стрелбата в бар в Халкидики

Смята се, че арестуваният е изиграл ключова роля в събитията от 16 август.

15:16 - 28.09.2024
Важно днес

Назарян обяви готовност да свика извънредно заседание, ако депутатите имат желание

Последното заседание на 50-ото Народно събрание приключи позорно

14:52 - 28.09.2024
Важно днес

Русия удари два пъти за минути болница в Суми. Има загинали и ранени

По време на атаката в болницата е имало 38 души медицински персонал и 86 пациенти

10:46 - 28.09.2024
Важно днес

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е ликвидиран (Обновена)

Израелските военни съобщават за ликвидирани двама високопоставени командири на "Хизбула"

09:54 - 28.09.2024