Банка ДСК и Mastercard надграждат „Мисия Зоо Детективи“ с образователна платформа

Банка ДСК и Mastercard превръщат проекта "Мисия Зоо детективи" в образователна платформа с информационни ресурси. Чрез нея ученици, родители и учители ще имат безплатен достъп до учебни материали по темата за биоразнообразието и застрашените животински видове.

Идеята е да се насочи вниманието им към климатичните промени и съхраняването на дивия свят, като по този начин се помага за системното навлизане на тези теми в образователните цели на училищата.

Това е надграждане на инициативата на Банка ДСК и Mastercard с ангажимент към опазване на биоразнообразието на планетата. В края на миналата година беше представена и интерактивна игра, която забавлява и образова посетителите на Зоопарк София.

В подготовката на втория етап към инициативата се присъединява отново екипът на „Екологичен научно-образователен център“ към Зоопарк София, който заедно с Банка ДСК и Mastercard е разработил близо 70 учебни документа. Те са достъпни безплатно на zoodetectives.bg.

Материалите са категоризирани в няколко раздела – образование, загадки и ролеви игри. Те могат да допринесат както за учебните посещения в столичната зоологическа градина, така и за развитието на съвременните образователни методи, да облекчат работата на преподавателите и да предоставят на учениците от 2 до 7 клас ценни знания за застрашените животински видове по интересен и ангажиращ начин.

В понеделник (27 май) няколко класа от училища в София бяха гости на официалното представяне на образователната платформа, а след това участваха и в обучителна разходка по маршрута на изчезващите видове, които се намират в Зоологическата градина.

"Щастливи сме, че за пореден път затвърждаваме ангажимента на Банка ДСК към изграждането на отговорното самосъзнание на обществото. С интерактивната игра и информационните ресурси, налични в платформата „Мисия Зоо Детективи“, вярваме че не само ще допринесем за позитивната промяна, но и ще вдъхновим малките любители на дивия свят към по-устойчив начин на живот и грижа към заобикалящия ни свят,“ каза Станислава Стефанова, ръководител отдел „Младежки сегмент“ в Банка ДСК.

„Опазването на биоразнообразието е сред основните приоритети на глобалната ESG стратегия на Mastercard, а образованието на обществото е дългият, но и главният път да постигнем дълготраен ефект. Радваме се, че вече няколко години заедно с Банка ДСК подкрепяме консервационната програма на Зоопарк София и учените на световно ниво, които я поддържат“, посочва Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Партньорството на Банка ДСК, Mastercard и Зоопарк София започна още през 2021 г., когато България стана първият европейски пазар, който се включи в програмата Wildlife Impact в подкрепа на опазването на хабитатите на критично застрашени видове.

От тогава над 200 хил. картодържатели на дебитната карта DSK Mastercard Wildlife Impact са се включили в инициативата. Усилията на Банка ДСК и Mastercard насочват вниманието на обществеността към каузата и подпомагат консервационната програма на „Екологичен научно-образователен център“ на Софийския зоопарк.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024