Barbie детронира Super Mario. Ето кои са филмите в топ 5 на боксофиса

Barbie завладя САЩ, а сега и света.

Комедията на Грета Геруиг, която предизивика противоречиви реакции, официално се превърна в най-касовия филм за годината.

Приходите на Barbie от големия екран изпревариха тези на Super Mario Bros, който преди това разби бокс офис класациите с приходи от 1,36 млрд. долара.

Филмът за Barbie, която заменя своя розов дом с реалния свят, вече е спечелил 1,38 милиарда долара. Историята за едноименната кукла, с Марго Роби в главната роля, спомогна летният боксофис в САЩ да достигне нивото от 4 милиарда долара за първи път след пандемията.

Анализаторите като цяло не очакваха приходите от филми да достигнат подобни стойности, но успехът на „Барбенхаймер“ – „Барби“ и „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан, които бяха пуснати в един и същи ден през юли – надхвърли приходите от миналогодишните общо 3,4 млрд. долара, съобщава BBC.

Експерти от индустрията очакваха филмът Super Mario Bros да бъде най-хитовият за 2023 г. Но Barbie ги изненада и на този фронт.

Според BoxOfficeMojo.com, в топ 5 на най-касовите филми за тази година, до момента се нареждат Barbie с приходи от 1,38 милиарда долара, Super Mario Bros, който е реализирал 1,36 милиарда долара, "Опенхаймер" с 853 милиона долара, "Пазителите на галактиката Vol. 3" с 846 милиона долара и Fast X, който е спечелил 705 милиона долара.

Въпреките доброто представяне досега, в Холивуд има опасения, че през втората половина на годината приходите от филми може да отбележат спад. Тези нагласи се подхранват от отлагането на премиерите на филми като втората част на Дюн и „Ловци на духове“.

Причина за това стана продължаващата стачка в Холивуд, която не позволява на актьорите да промотират студийните филми.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024