Бащата на Бийонсе и главният редактор на сп. The Rolling Stone идват в България за SoAlive Music Conference Снимка: © SoAlive Music Conference

„В България не е трудно да достигнеш голяма популярност, но у нас няма много артисти, които пробиват извън границите на страната“. Това коментира Рут Колева като организатор на едно от най-значимите музикални събития на Балканския полуостров – предстоящата международна конференция SoAlive Music Conference, която ще се проведе на 19, 20 и 21 октомври в София.

Програмата на събитието е разделена в три основни части – лекции, концерти и филмови прожекции.

Бащата на Бийонсе и главният редактор на сп. Rolling Stone идват в България за SoAlive Music Conference

За първи път у нас SoAlive Music Conference кани едни от най-влиятелните хора в световната музикалната индустрия. Сред тях са продуценти, представители на звукозаписни компании и лейбъли, лидери на технологични компании и други.

В списъка с имена на лектори са д-р Матю Ноулс – бащата на Бийонсе и Соланж, Дейвид Фрик – дългогодишният главен редактор на списание The Rolling Stone, Шон Престън от Ninja Tunes, Джеймс Маршал от Sony Interactive Entertainment и още.

По думите на Колева, България ще има възможността да изиграе ключовата роля на приятелски домакин. Така страната ни ще даде началото на ,,една културна дипломатическа мисия между страни, които дори не са част от Европейския съюз".

„В кариерата си до тук правих всичко съвсем сама. Затова си давам сметка колко е труден пътят на родните артисти. Когато подписах с Warner Music преди година, моята най-силна мотивация беше да отворя вратите за международни успехи и за други артисти от България. Тук има много талантливи хора, които заслужават този шанс“, каза Рут Колева.

Преди време Колева обяви, че временно преустановява работата си като музикален изпълнител, за сметка на своята нова роля на органозатор на големи събития, свързани с музика.

SoAlive Music Conference е отворено за посетители, като ограничен брой билети са вече в продажба в сайта на събитието.

Финансирането на проекта е осигурено от Национален фонд "Култура”, Министерство на културата, Министерство на туризма и Музикаутор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

41-годишният политик беше нападнат от четирима души в петък вечерта, докато разлепя плакати в рамките на предизборната кампания преди вота за ЕП през юни.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024