Назначенията в края на мандата на Бойко Борисов са продължили до последния момент преди въвеждането на мораториума от Народното събрание.

Министърът на земеделието в оставка Десислава Танева е преназначила няколко директори на предприятията, които управляват горските и ловните стопанства в Североизточна България.

Бейзат Яхя е получил нов 5-годишен мандат като председател на УС на Североизточното държавно предприятие със заповед от 21 април. Той е баща на депутата от ГЕРБ Илтер Бейзатов и е бивш местен функционер на ДПС в Шумен.

Сайтът "За истината" посочва, че "Илтер Бейзатов направи и разгромяваща преференциална кампания, като спечели близо 7000 преференции. В региона имаше цели села, които гласуваха преференциално само за Бейзатов. В с. Вълнари например, от 401 гласа, подадени за за ГЕРБ, 400 бяха с отбелязана преференции за Бейзатов".

Под негов контрол се намира ловното стопанство "Паламара" в община Венец, област Шумен, където Бойко Борисов е засичан на посещения през годините - вкл. на семейни празници на Бейзат Яхя.

Като оперативен директор на СИДП е преназначен Веселин Нинов. Сменен е досегашният член на УС Момчил Йондров, на чието място влиза Андрей Неделчев.

В структурата на Североизточното държавно предприятие са включени 18 горски и 5 ловни стопанства. В активите му влизат горите и ловните стопанства в 4 области – Варна, Шумен, Добрич и Търговище.

Общата площ на държавните горски територии в района на дейност на предприятието е 287 892 ха, като залесените горски територии възлизат на 94 % с площ от 271 222 ха. Според официалните отчети на предприятието, средногодишното ползване на дървесина от държавните горски територии е 520 хил. куб.м, пише още "За истината".Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени