БДЖ пуска още влакове между София и Бургас след недоволство на пътници

БДЖ ще увеличи броя на влаковете по маршрута София-Бургас още от тази седмица. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта Георги Гвоздейков и ръководствата на "Холдинг БДЖ" и "БДЖ-Пътнически превози".

Срещата се проведе заради недоволство на част от пътници от жп превоз в петък. Те се оплакват, че е трябвало да пътуват прави, натъпкани в коридор на влака, който се движил с близо 3-часово закъснение. Отделно твърдят, че е имало празни спални вагони, които са били заключени.

От БДЖ твърдят, че абсолютно всички места в тях са били продадени и заети, а проблемът е възникнал заради това, че влакът е без задължителна резервация и спира на необслужвани гари. Пътниците, които се качват от такива, трябва да закупуват билетите си директно от превозния персонал, заради което се е стигнално до правостоящи в коридора и дублиране на места.

Министърът на транспорта заяви, че е поискал пълна проверка на всички обстоятелства, свързани с тази ситуация.

"Абсурдно е пътниците да пътуват по този начин, при положение, че имат закупен билет, а някой не си е свършил работата", каза Гвоздейков.

От БДЖ обявиха, че са взети мерки за увеличаване на състава на нощния влак от София до Бургас, като е включен допълнителен вагон, който да обслужва големия поток от пътуващи през лятото.

От 29 юни (събота) ще бъде пуснат и още един влак по същото направление, с което влаковете между столицата и Бургас ще са общо 10 на денонощие.

Електронни устройства за продажба на билети

Българските железници започват и поетапно оборудване с електронни устройства за продажба на билети в самите влакове.

Такива съоръжения вече има по линията София-Видин, но предстои да бъдат въведени и по други маршрути. С приоритет ще са най-натоварените влакове в страната.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024