Бекъм влиза в кралския отбор на Чарлз III

Бившият капитан на английския национален отбор по футбол Дейвид Бекъм влиза в ново амплоа: след среща с британския крал Чарлз III той е приел да стане посланик в благотворителната фондация на монарха.

Двамата са срещнали по време на посещението на Бекъм в кралското имение Хайгроув миналия месец, като Чарлз лично е развел Бекъм из имота си.

По време на обиколката са открили, че имат общи теми като природата, земеделието и английската провинция и дори са разменили съвети в отглеждането на пчели, с което и двамата се занимават.

Бекъм отглежда пчели в имението си "Cotswolds" и предлага на пазара собствена марка мед, познато като "DBee'z Sticky Stuff" ("нещо лепкаво от Дейвид Бекъм).

В кралската резиденция той се среща с ученици от професионални гимназии, на които фондацията на краля помага, и така е дошло решението той да стане неин посланик.

"Винаги съм се опитвал да помагам на младите хора да разширяват хоризонтите си и много се радвам, че ще мога да подкрепя образователните програми на фондацията, чрез които повече младежи да могат да се докоснат до природата," казва след срещата Бекъм.

15 хиляди младежи кандидатстват всяка година в "Кралската фондация" (преди това "Фондацията на принца"), за да получата достъп до различни програми.

През последните години обаче тя е замесена в сериозен скандал след обвинения, че нейният председател Майкъл Фосет е предложил рицарско звание и британско гражданство на саудитски милиардер.

Според официална информация настоящият крал, тогава принц Чарлз, не е знаел нищо за злоупотребите, милиардерът също отрича да е участвал в подобна схема.

През 2021 и 2022 г. е проведено разследване, но миналата година от полицията обявявиха, че то е приключило и че няма да бъдат предприемани допълнителни действия по случая.

Очакванията сега са популярността на Бекъм да помогна за изчистването на имиджа на фондацията след скандала.

Преди няколко дни той стана посланик на китайския гигант за онлайн търговия AliExpress, като част от рекламна кампания за УЕФА.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Stadler Polska се отказа oт поръчки за милиард за нови влакове на БДЖ

Полската компания се отказа от договор за нови електрически мотриси

18:07 - 24.07.2024
Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024