Бекъм влиза в кралския отбор на Чарлз III

Бившият капитан на английския национален отбор по футбол Дейвид Бекъм влиза в ново амплоа: след среща с британския крал Чарлз III той е приел да стане посланик в благотворителната фондация на монарха.

Двамата са срещнали по време на посещението на Бекъм в кралското имение Хайгроув миналия месец, като Чарлз лично е развел Бекъм из имота си.

По време на обиколката са открили, че имат общи теми като природата, земеделието и английската провинция и дори са разменили съвети в отглеждането на пчели, с което и двамата се занимават.

Бекъм отглежда пчели в имението си "Cotswolds" и предлага на пазара собствена марка мед, познато като "DBee'z Sticky Stuff" ("нещо лепкаво от Дейвид Бекъм).

В кралската резиденция той се среща с ученици от професионални гимназии, на които фондацията на краля помага, и така е дошло решението той да стане неин посланик.

"Винаги съм се опитвал да помагам на младите хора да разширяват хоризонтите си и много се радвам, че ще мога да подкрепя образователните програми на фондацията, чрез които повече младежи да могат да се докоснат до природата," казва след срещата Бекъм.

15 хиляди младежи кандидатстват всяка година в "Кралската фондация" (преди това "Фондацията на принца"), за да получата достъп до различни програми.

През последните години обаче тя е замесена в сериозен скандал след обвинения, че нейният председател Майкъл Фосет е предложил рицарско звание и британско гражданство на саудитски милиардер.

Според официална информация настоящият крал, тогава принц Чарлз, не е знаел нищо за злоупотребите, милиардерът също отрича да е участвал в подобна схема.

През 2021 и 2022 г. е проведено разследване, но миналата година от полицията обявявиха, че то е приключило и че няма да бъдат предприемани допълнителни действия по случая.

Очакванията сега са популярността на Бекъм да помогна за изчистването на имиджа на фондацията след скандала.

Преди няколко дни той стана посланик на китайския гигант за онлайн търговия AliExpress, като част от рекламна кампания за УЕФА.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024