Смяна на директори в Нова Броудкастинг Груп и Vivacom, които са собственост на United Group - настоящият главен изпълнителен директор на медията Николай Андреев поема същия пост в телекома, а един от директорите в United Media (медийното подразделение на United Group) Дирк Геркенс заема мястото му в Нова.

Андреев ще стане изпълнителен директор на българския оператор от 1 декември, съобщиха от United Group. Той заменя Атанас Добрев, който обяви оттеглянето си през август.

На мястото на Николай Андреев влиза белгиецът Геркенс, който ще поеме директорските функции на най-голямата мултиплатформена медийна компания у нас, част от медийното подразделение на United Group.

Геркенс в момента е директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на United Media. Той е бил главен изпълнителен директор на RTL Klub и на TV2 в Унгария.

Присъедини се към United Group миналата година и е част от Борда на директорите на United Media. Той участва пряко в управлението на Нова Броудкастинг Груп, след като компанията беше придобита от United Group преди почти една година.

Николай Андреев се присъединява към Нова Броудкастинг Груп през 2009 година като главен финансов директор, а през 2019 поема управлението на компанията.

Преди това е бил финансов директор и директор „Връзки с инвеститорите“ в Девин АД. Заемал е различни ръководни позиции за България и страните от Централна и Южна Европа в международната корпорация Юниливър.

През 2014 година печели отличието „Най-добър финансов директор“ на годишната церемония на Форума на финансовите директори на EY и Forbes за професионалните си постижения и за приноса към развитието на професията. Николай Андреев е магистър по финанси.

„Имаме удоволствието да обявим имената на двама утвърдени мениджъри. Ники е всестранно развит професионалист, с доказани лидерски качества в различни индустрии. Той свърши изключителна работа за развитието на Нова Броудкастинг Груп до днешния успех на компанията. А Дирк е високо ценен европейски телевизионен мениджър с над 25-годишен опит в тази сфера“, каза главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг.

„От името на борда на компанията, искам да благодаря на Атанас Добрев за развитието на Vivacom под негово ръководство през последните осем години и половина, както и за успешното интегриране на компанията в United Group. Радвам се, че назначаваме много успешен лидер от групата, който да продължи работата му“, добави тя.

Боклаг изрази увереност, че с новите главни изпълнителни директори Vivacom и Нова Броудкастинг Груп „ще надградят успеха, който имаха през последните години“.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед