Бербатов обвини Боби Михайлов, че връща услуги на кмета на Симитли Снимка: © Getty Images

Кандидатът за председател на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов разкритикува остро решението на настоящия председател Борислав Михайлов да включи като съдийски наблюдател на мач от Втора лига и на вчерашната среща между Левски и Ботев Пловдив в Efbet Лига бившия съдия Стефан Апостолов. Това се е случило, без той да да бъде вписан в листите на съдийските наблюдатели в началото на сезон 2021/2022.

Стефан Апостолов е депутат от ГЕРБ, а баща му е кмет на Симитли.

В този акт Бербатов видя връщане на жеста от страна на Михайлов към бащата на Стефан Апостолов и кмет на Симитли - Апостол Апостолов, “за активната му работа в полза на Михайлов във връзка с извънредния конгрес на БФС преди по-малко от два месеца.” Неотдавна Бербатов показа и как се събират писма в подкрепа на Борислав Михайлов, които се свеждат готови до клубовете само за подпис.

Апостолов-младши беше включен в новия Изпълнителен комитет на Михайлов, но отпадна след гласуването на клубовете поради факта, че е народен представител от ГЕРБ.

Стефан Апостолов беше кандидат за депутат в листите на ГЕРБ в Благоевград на парламентарните избори на 14 ноември. Бившият футболен съдия отново беше поставен в дъното на партийната листа в 1 МИР Благоевград, но с преференциален вот се нареди на втората позиция.

Апостолов беше депутат в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание, като всеки път влизаше от последна позиция. На изборите на 14 ноември 22-ият в избирателния списък на ГЕРБ-СДС е събрал 6763 лични вота, което е близо 22% от всички гласове за партията в областта (30 791).

Според Бербатов, с връщането на Стефан Апостолов като съдия, Михайлов е “хвърлил кокалче” на Апостолови, за да се отърве от ангажимента си към тях. “Дано всъщност е така, защото иначе нищо чудно в скоро време да видим Стефан Апостолов като председател на съдийската комисия или съдийски наблюдател на УЕФА”, пише още Бербатов във фейсбук профила си.

Преди изборите за БФС през октомври, Стилиян Петров беше другият футболист, критикувал връзката между Михайлов и Апостолов - Петров директно обвини кмета на Симитли, че оказва натиск над клубове да гласуват за Борислав Михайлов. Кметът на Симитли отговори тогава, че не знаел, че бил „толкова силен“ и управлявал „цяла България“.

От дъното на списъка до парламента: Преференциалният вот размести листите на ГЕРБ

Кирил Петков сравни "битката за прозрачност" на Бербатов с тази на ПП


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024