Берлин ще посрещне Нова година с българско светлинно шоу  Снимка: © MP Studio

Българският екип на MP Studio ще създаде 3D мапинг шоу върху Бранденбургската врата, което ще се излъчва по време на празничното посрещане на Новата 2023 година в Берлин.

Концертът на открито ще продължи четири часа и половина и ще може да се гледа на живо по националната телевизия ZDF от милиони зрители в цяла Германия.

MP Studio бяха сред авторите на фестивала LUNAR в София от май 2022 г., който преобрази някои от най-известните сгради в столицата със страхотни светлинни прожекции - като Народния театър "Иван Вазов", НДК, Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

През 2021 г. те създадоха проекция с картини на Рембранд и Винсент ван Гог в катедрала в Амстердам, като изображенията покриваха цялата вътрешна площ на църквата.

Основателят на студиото Марин Петков и неговият екип имат реализирани над 450 проекта в Европа и Азия, някои от които са първите по рода си в световен мащаб – първата проекция в катедрала (Лиеж, 2013 г.), първият 3D мапинг в пещера в света (пещерата Хан, Белгия, 2015 г.), първата интерактивна лазерна и видео система за синхронизирано проектиране върху въртящ се триизмерен обект и др.

Българските светлинни визии на Новогодишното шоу в Берлин ще са декор на музикални изпълнения от Scorpions, Sasha, DJ Bobo, Malik Harris, Jupiter Jones и други артисти.

Кулминацията на новогодишната нощ ще бъде изпълнението на емблематичната песен на Scorpions “Wind of Change”. Световноизвестната рок група ще свири на фона на фрагменти от 3D мапинг шоуто “Lights of Freedom” (“Светлини на свободата”), което беше специално създадено от MP-STUDIO за 30-годишнината от падането на Берлинската стена през 2019 г.

Точно в полунощ, Бранденбургската врата ще засияе с многоцветни фойерверки, които ще бъдат проектирани върху нея, за отбелязването на началото на 2023 г.

Това е осмото 3D мапинг шоу, което MP-STUDIO създава за берлинската монументална арка.

Марин Петков, смисълът на оживелите фасади и изкуството с кауза


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024