Прекъсването на присъствените учебни занятия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде удължено до 10 май заради продължаващата епидемия от новия коронавирус в България.  

Новият срок се отнася и за наложеното отлагане на всички студентски практики, преустановяването на масови мероприятия в университета, срещи на академичния съвет, комисии и работни групи, катедрени и факултетни събрания и др. До 10 май остава в сила и забраната за достъпа на студенти и външни посетители до учебните сгради на университета, освен в случаи на неотложна необходимост. 

Решението беше обявено с нова заповед на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков. Досега срокът на прекъсването на присъствени занятия беше до 29 март. 

Ограниченията засягат и всички насрочени държавни изпити, защити на дипломни работи, изпити на студенти в задочна форма на обучение и публични защити на дисертации.

Отложена беше и първата кандидатстудентска сесия, като изпитите по обявения график бяха отменени. 

До възобновяването на присъствените учебни занятия обучението да се провежда неприсъствено чрез дистанционни средства в платформата Мудъл, поддържанa в университета. Ръководството на СУ задължи и всички свои преподаватели, служители на администрацията и студенти, пристигнали от чужбина след 1 март 2020 г., да се подложат на 14-дневен карантинен период.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

BILLA помага на дарителската кампания на SOS Детски селища България

Ключови магазини от веригата са домакин на акция за събиране на дарения в подкрепа на приемната грижа в България

Янаки Стоилов: Кабинетът ще сезира КС заради казуса с Иван Гешев

"Недопустимо" ли е правосъдният министър да иска оставката на главния прокурор, както смята ВСС?

Колко струва златният медал от Олимпиадата?

Най-богатите държави не са задължително най-щедри, а най-щедрите не са най-успешни

Ех… ако успеем, един ден ще пратим македонец в Космоса

Ако ще мечтаеш, по-добре да е на едро