"Безопасен град като хората" във Варна помага на децата да учат правилата за движение по пътищата

Варна официално има собствен „Безопасен град като хората“.

Това е третият терен, който банка ДСК преобразява в морската столица като част от социално-отговорната инициатива на ДСК „Град като хората“. Фокусът сега е връху на безопасността на пътя за децата.

Стотици деца бяха участници в движението със своите колелета и тротинетки на в новия безопасен град като хората.

Град като хората ДСК

Те имаха възможност да учат основните правила на пътя чрез кратка презентация от служители на КАТ Варна, както и чрез специално направената от Банка ДСК игра на карти СТОП!.

След придобитите нови знания за знаците и различните видове светофари, децата прилагаха наученото на новия цветен терен, където влизаха в различни роли – на пешеходец, на шофьор на кола или велосипедист.

Според кмета на Варна г-н Иван Портних, общината отдавна е фокусирана върху безопасността в градски условия.

Варна е първата община в България, която обръща внимание на ниската скорост в града още през 2017 г. Тя активно подкрепя и се включва и в Европейската седмица на мобилността“, каза Портних.

Управляващият директор „Клонова мрежа“ в Банка ДСК Димитър Иванов, заяви при откриването на безопасното пространство, че целта е да направят правилата за безопасно движение достъпни и интересни за малките деца.

“Войната по пътищата в България не е от вчера. Ние в Банка ДСК винаги сме вярвали, че бъдещето се гради в днешния ден. Вярваме, че добре обучените деца днес ще бъдат разумните възрастни утре. Затова нашата инициатива „Град като хората“ се завръща за своето трето издание и тази година сътворихме „безопасен Градкато хората“, с който целим да направим правилата за безопасно движение достъпни и интересни за малките деца. Те са най-уязвимите участници в уличното движение, но и именно те може да са носители на промяната към по-добро,” каза още Димитър Иванов.

Освен за децата, инициативата е полезна и за родителите им. Възрастните имаха възможност да сложат специални очила, които показват колко точно замъглен е погледът на шофьора след употреба на алкохол.

Тази година по проекта работиха артисти от Kalkan Agency.

Банка ДСК подготвя специален мини дигитален проект на вече изрисувания терен, който скоро ще бъде наличен на платформата за корпоративна социална отговорност на банката – Банка ДСК Помага.

С този проект от финансовата институция искат да дадат възможност на училищата и детските градини да говорят на децата за безопасността на пътя отново по интересен и забавен начин.

*Материалът е предоставен от Банка ДСК"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024