Йосислава Петрунова е от град София. Със съпруга ѝ се опитват  повече 15 години да станат родители, обещали са си, че няма да се отказват и че ще вярват в щастливия край. Йосислава печели два пъти подкрепа за ин витро процедура от фондация „Искам бебе", благодарение на партньорството между BILLA България и фондация „Искам бебе“.

Йосислава, вие печелите два пъти подкрепа за ин витро процедура от фондация „Искам бебе“ с финансовата помощ на BILLA България. Голяма ли беше изненадата? Как реагирахте на новините?

Изненадата беше огромна! Накара ме да повярвам, че не всичко е нагласено и има смисъл от участието в подобни инициативи. Първия път, когато основателката на фондация „Искам бебе“ ми се обади, за да сподели, че печелим подкрепа за ин витро процедура от BILLA България, се наложи доста да ме успокоява. Не спирах да плача по телефона.

Вторият път се свързаха с нас от BILLA България. Господинът беше страшно мил, но аз пак си поплаках. Дори имам спомен, че затворих телефона и трябваше да се обадя отново. Не можех да повярвам, защото след първия неуспешен опит бях загубила надежда напълно.

Как разбрахте за кампанията?

Разбира се, като човек е изправен пред репродуктивни проблеми, търсенето на решение е основен приоритет. Разбрах за кампанията от сайта на „Искам бебе“.

От колко време се опитвате да имате дете?

Цели 15 години се опитваме да имаме дете, но за съжаление все още без резултат. Със съпруга ми сме си обещали, че няма да се откажем. Най-доброто предстои!

Предполагам вече за вас BILLA България не е просто търговска верига, а имате и по-силна емоционална връзка? 

BILLA България е не просто верига хранителни магазини - те са надежда за мен и всички хора с репродуктивни проблеми. Много се радвам, че застават зад каузата и помагат на фондация "Искам бебе" в тази мисия. Когато спечелиш такъв тип помощ и човек от компанията, благодарение на която всичко това се случва, ти съобщи новината… няма как да не видиш бизнеса от друга гледна точка. Адмирации за усилията им!

18 бебета са се родили с помощта на даренията на BILLA България, това е невероятно щастие за тези семейства и сякаш е малко неочаквано човек да получи помощ от голяма компания за нещо толкова лично?

След дългогодишни усилия в посока зачеване си мислиш, че си опитал всичко, но предоставянето на такава безвъзмездна помощ винаги идва неочаквано, Както споделих, думата „надежда“ описва тази подадена ръка най-добре. Поздравления на всички двойки, които вече се радват на своите дечица!

Знаем ли като общество достатъчно за репродуктивните проблеми при жените и мъжете? Трябваше ли ви време, за да се обърнете към “Искам бебе”, или веднага знаехте пътя, по който трябва да тръгнете?

Много години се лутахме от болница в болница и от лекар на лекар. Мисля, че най-доброто решение е двойките сами да четат и търсят решения. Въпреки всичко в „Искам бебе“ намерих един ангел, който е винаги до мен. Това е Радина, за която вече споменах. Неотдавна беше последната ми процедура. Тъкмо тогава тя беше болна от Covid-19. Тази жена ми помогна, борейки се за своето собствено оцеляване. Такава помощ не се забравя! Обичам тази кауза. Няма да се откажа от нашата мечта, защото знам, че когато си най-отчаян, се появяват партньори като BILLA България и Фондацията, които ти връщат надеждата.

Имате ли съвет към семействата с вашия проблем?

Вярвайте в тази кампания и не се отказвайте! Аз преминавам през същото и разбирам чувствата ви. Никога не е лесно, няма и да бъде. Зависи от нас как ще посрещнем предизвикателствата на живота. Всичко ще се нареди.

Какво искате да кажете на всички клиенти, които не спират да пазаруват в BILLA?  

Едно голямо „Благодаря“! Пазарувайки, вие помагате на компанията, а тя на нас - семействата с репродуктивни проблеми.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Сергей Станишев: Основната задача на БСП в преговорите е да спаси Корнелия Нинова

Според лидера на Партията на европейските социалисти БСП не е на политическата линия на автентичната левица

Швейцарците подкрепиха зелените сертификати в референдум

Зелените сертификати получават над 60% подкрепа от гласоподавателите

Алмодовар срещу Алмодовар в новия му филм "Паралелни майки"

Една история за тъмната история на Испания

Metallica открадна шоуто от шампионската битка на Кубрат Пулев

Легендарната хеви метъл банда свири между мачовете и в края на галата в Тексас

Китай би имала над 600 000 случаи на COVID дневно, ако приложи мерките на Запада

Математици от Пекинския университет смятат, че Китай не бива да променя политиките си за пътуване в пандемията