Йосислава Петрунова е от град София. Със съпруга ѝ се опитват повече 15 години да станат родители, обещали са си, че няма да се отказват и че ще вярват в щастливия край. Йосислава печели два пъти подкрепа за ин витро процедура от фондация „Искам бебе", благодарение на партньорството между BILLA България и фондация „Искам бебе“.

Йосислава, вие печелите два пъти подкрепа за ин витро процедура от фондация „Искам бебе“ с финансовата помощ на BILLA България. Голяма ли беше изненадата? Как реагирахте на новините?

Изненадата беше огромна! Накара ме да повярвам, че не всичко е нагласено и има смисъл от участието в подобни инициативи. Първия път, когато основателката на фондация „Искам бебе“ ми се обади, за да сподели, че печелим подкрепа за ин витро процедура от BILLA България, се наложи доста да ме успокоява. Не спирах да плача по телефона.

Вторият път се свързаха с нас от BILLA България. Господинът беше страшно мил, но аз пак си поплаках. Дори имам спомен, че затворих телефона и трябваше да се обадя отново. Не можех да повярвам, защото след първия неуспешен опит бях загубила надежда напълно.

Как разбрахте за кампанията?

Разбира се, като човек е изправен пред репродуктивни проблеми, търсенето на решение е основен приоритет. Разбрах за кампанията от сайта на „Искам бебе“.

От колко време се опитвате да имате дете?

Цели 15 години се опитваме да имаме дете, но за съжаление все още без резултат. Със съпруга ми сме си обещали, че няма да се откажем. Най-доброто предстои!

Предполагам вече за вас BILLA България не е просто търговска верига, а имате и по-силна емоционална връзка?

BILLA България е не просто верига хранителни магазини - те са надежда за мен и всички хора с репродуктивни проблеми. Много се радвам, че застават зад каузата и помагат на фондация "Искам бебе" в тази мисия. Когато спечелиш такъв тип помощ и човек от компанията, благодарение на която всичко това се случва, ти съобщи новината… няма как да не видиш бизнеса от друга гледна точка. Адмирации за усилията им!

18 бебета са се родили с помощта на даренията на BILLA България, това е невероятно щастие за тези семейства и сякаш е малко неочаквано човек да получи помощ от голяма компания за нещо толкова лично?

След дългогодишни усилия в посока зачеване си мислиш, че си опитал всичко, но предоставянето на такава безвъзмездна помощ винаги идва неочаквано, Както споделих, думата „надежда“ описва тази подадена ръка най-добре. Поздравления на всички двойки, които вече се радват на своите дечица!

Знаем ли като общество достатъчно за репродуктивните проблеми при жените и мъжете? Трябваше ли ви време, за да се обърнете към “Искам бебе”, или веднага знаехте пътя, по който трябва да тръгнете?

Много години се лутахме от болница в болница и от лекар на лекар. Мисля, че най-доброто решение е двойките сами да четат и търсят решения. Въпреки всичко в „Искам бебе“ намерих един ангел, който е винаги до мен. Това е Радина, за която вече споменах. Неотдавна беше последната ми процедура. Тъкмо тогава тя беше болна от Covid-19. Тази жена ми помогна, борейки се за своето собствено оцеляване. Такава помощ не се забравя! Обичам тази кауза. Няма да се откажа от нашата мечта, защото знам, че когато си най-отчаян, се появяват партньори като BILLA България и Фондацията, които ти връщат надеждата.

Имате ли съвет към семействата с вашия проблем?

Вярвайте в тази кампания и не се отказвайте! Аз преминавам през същото и разбирам чувствата ви. Никога не е лесно, няма и да бъде. Зависи от нас как ще посрещнем предизвикателствата на живота. Всичко ще се нареди.

Какво искате да кажете на всички клиенти, които не спират да пазаруват в BILLA?

Едно голямо „Благодаря“! Пазарувайки, вие помагате на компанията, а тя на нас - семействата с репродуктивни проблеми.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

The Freestyle: Въображението, капсулирано в прожектор

The Freestyle е като пълноценен 100-инчов смарт телевизор, който може да носите в раницата си

Der Standard: За Кирил Петков ГЕРБ, Възраждане и ДПС са „коалиция от ада“

ПП е "ясен контрапункт на проруския блок от партии" в България, пише медията

Украйна поиска да влезе в НАТО по бързата процедура

Зеленски би преговарял с Русия - но не и с Путин

Асен Василев: В коалиция на кражбата с ГЕРБ и ДПС няма да участваме

"Нито ще ги подкрепим, нито ще сме златен пръст, нито ще участваме в ограбването на България"

Нинова се противопостави на ПЕС заради Русия: "Не козируваме на чужди решения"

БСП е против резолюцията на европейските социалисти, включваща подкрепа за санкции срещу Москва и военна помощ за Украйна

ЕС слага таван на цените на тока

Според правилата на сделката компаниите, които осигуряват ток в ЕС и печелят непропорционално много от ръста на цените на енергията, ще бъдат облагани допълнително

"Русия има четири нови области": Путин официално обяви анексията на една пета от Украйна

Путин подписа "договорите за присъединяване", с които Русия незаконно анексира четири окупирани региона в Украйна

"Не подкрепям никого"? Задраскана бюлетина? Какъв е смисълът от протестния вот?

Не си губете времето - с това не наказвате нито една политическа сила на парламентарни избори

От актьорската до политическата сцена: 100-те изгряващи звезди според "TIME"

Актрисите Сидни Суини и Лили Колинс, заедно с украинския министър Олександр Кубраков оглавяват списъка на 100-те изгряващи личности.