Колко често ви се случва да отворите пощенската си кутия и отвътре да изпадат най-разнообразни хартиени брошури? Понякога ги виждате стъпкани във входа на кооперацията, друг път струпани някъде на огромна купчина.

Ако не ви е приятно кутията ви да се пълни с хартия, BILLA България има решение.

От началото на 2022 г. компанията започва да насърчава клиентите си да съдействат за намаляване на разхода от хартия чрез две нови инициативи. BILLA България пуска нов еко-стикер, с който всеки може да се откаже от получаване на брошурите на веригата.

В същото време компанията прави по-атрактивна онлайн брошурата си, като я обогатява с още повече оферти и намаления, и призовава клиентите си да ползват именно нея като „стъпка към едно по-екологично бъдеще“.

От 13 януари на касата във всеки магазин на BILLA в страната потребителите ще могат да получат специалния еко-стикер, изработен от сертифицирана хартия. Той е предназначен за залепване върху пощенските кутии, разположени в жилищните кооперации, и ще показва желание за отказ от получаване на промоционални хартиени брошури.

Това е указано и върху самия жълто-червен стикер с надпис „Моля, не оставяйте хартиени брошури тук. За да има повече дръвчета“.

Поставен е и баркод, който след сканиране може да ви отведе до по-подробна информация за кампанията на BILLA. От търговската верига наричат новия си подход „малкия еко-стикер с голямо значение“.

Всяка година в света се изсичат между 3,5 и 7 млрд. дървета, според доклад на Rainforest Action Network от 2021 г. Ако сте сред хората, които са загрижени за опазването на околната среда, може да залепите стикера върху пощенската си кутия, а брошурите на BILLA да намерите онлайн в сайта им.

Досега двете брошури – физическа и онлайн, бяха напълно еднакви. Сега разширеното онлайн изданиe прави стъпка напред като надгражда с 12 допълнителни страници предложенията от традиционната хартиена брошура.

Специални оферти за притежателите на BILLA Card, превръщат началото на годината в своеобразно продължение на празниците с изобилието от висококачествени продукти. Маркирани с тематичен знак, тези оферти ще предлагат намаление от 25% на продуктова група, наред с останалите предимства, които картата за лоялни клиенти осигурява. Притежателите ѝ имат и гарантиран бърз достъп до онлайн игри и актуални кампании на веригата.

Въпреки трудностите през изминалата година, породени от пандемията, BILLA България продължава активно да подкрепя стратегията за устойчиво развитие и отговорното отношение към природните ресурси, казват от компанията. През пролетта на 2021 г. веригата въведе 100% рециклируемата торба, изработена от над 80% рециклиран материал, а малко по-късно и торба от биопластмаса – компостируем материал, за който не са използвани невъзобновяеми ресурси.

През ноември същата година BILLA България предприе допълнителни стъпки в подкрепа на дългосрочната си стратегия за намаляване на количеството пластмаса и материали от изкуствени съединения. Тя редуцира с 5% теглото на тарелките за месо собствено производство.

Сега BILLA България има нова цел – да осигури и по-приятно, и по-природосъобразно преживяване на клиентите си и да участва в създаването на нови устойчиви навици.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024