"Поздрави Снежанка": Бивш директор на JPMorgan е обсъждал сексуални снимки на млади жени с Епстийн Снимка: © Getty Images

Американският банкер и бивш изпълнителен директор на JPMorgan и Barclays Джес Стейли изглежда е поддържал близки отношения със сексуалния престъпник Джефри Епстийн. Нови съдебни документи показват, че двамата са си разменяли имейли със сексуално съдържание относно млади жени като част от секс-трафик мрежата на покойния милиардер. Това съобщава в. "New York Times".

66-годишният Стейли е обвинен в съдебно дело в САЩ, че е разменил повече от 1200 имейла с покойния финансист, включително съобщения за "жени, които са наричали с имената на принцеси на Дисни, които Епстийн предполагаемо е набавил за Стейли". Твърди се, че в кореспонденцията им са открити снимки на млади жени в "съблазнителни пози".

Комуникацията между двамата мъже е продължила дори, след като Епстийн е осъден за сексуални престъпления през 2008 г.

Обвиненията са включени в нови съдебни документи, подадени като част от дело на Американските Вирджински острови (USVI) срещу бившия работодател на Стейли - инвестиционна банка JPMorgan Chase. Стейли не е страна по делото, но отрича твърденията.

Искът на USVI обвинява компанията, че е подпомогнала сексуалния трафик на жени и момичета на Джефри Епстийн. Милиардерът е бил клиент на банката от 2000 до 2013 г. точно по времето, когато Стейли е заемал висши длъжности във фирмата.

В исковата молба срещу JPMorgan се твърди, че през юли 2010 г. Стейли изпраща имейл на милиардера, в който му пише: "Може би те следят? Това беше забавно. Поздрави Снежанка".

А Епстийн го попита: "Какъв герой искаш след този?", при което банкерът отговаря с "Красавицата и звяра".

"Ами едната от двете страни е свободна", отвръща Епстийн.

Съдебните документи показват, че бившият изпълнителен директор на JPMorgan изглежда е посещавал милиардера в дома му в Палм Бийч, Флорида. От банката засега отказват коментар по случая.

През 2013 г. Джес Стейли напуска компанията, а две години по-късно става изпълнителен директор на британската банка Barclays. През 2021 г. той е принуден да подаде оставка заради разследването за връзките му с Епстийн.

Тогава от британската фирма казаха, че няма "никакви констатации" той да е знаел за някое от предполагаемите престъпления на милиардера. Имейлите им обаче описват връзката им като "дълбока".

"Аз съм в горещата вана с чаша бяло вино ... Дължа ти много. И дълбоко ценя нашето приятелство", пише Стейли в едно от съобщенията.

Месец по-късно двамата отново си разменят имейли и Епстийн му изпраща две снимки на млади жени.

Епстийн беше обвинен в трафик на хора с непълнолетни момичета, но беше открит мъртъв в килията си през 2019 г. Аутопсията показа, че смъртта е настъпила в резултат от обесване.

Filthy Rich: Неприличната история на Джефри Епстийн


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024