Бивш ръководител в "Гранична полиция" е обвиняем в аферата с митниците Снимка: © Кадър от БНТ

Петър Субев, бивш ръководител в "Гранична полиция", е поредният обвиняем по делото за организирана престъпна група, по което обвинени още са Стефан и Марин Димитрови, бившата директорка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев и Никола Николов, известен под псевдонима Паскал.

Това стана ясно от думите на Ивайло Найденов - адвокат на Стефан Димитров, в рамките на днешно заседание за разглеждане на мярката за неотклонение на клиента му.

Найденов твърди, че на Субев е наложена парична гаранция от 20 000 лв., като след обжалване тя е потвърдена от съда.

Междувременно Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Стефан Димитров.

Според съдебния състав все още има обосновано подозрение, че е извършил престъпление и има риск да се укрие, ако бъде освободен.

"Никога не съм извършвал престъпление. С моя помощ са разкривани доста тежки престъпления, за които може да бъде потвърдено. Обвинен съм в неща, които не съм извършвал", каза Стефан Димитров пред съда.

Адвокат Ивайло Найденов коментира пред медиите, че ще обжалва определението на съда пред горна инстанция. Според него няма нито едно доказателства по делото за каквато и да било намеса на Стефан Димитров относно кадрови промени в Агенция „Митници“. А напротив - в свидетелските показания се говори за други лица като Георги Калпакчиев и Димитър Николов, предава БНТ.

В съдебната зала защитникът попита и с какво Стефан Димитров е по-опасен от Живко Коцев и Петър Субев, които са с наложена парична гаранция.

Банкова и Стефан Димитров са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, като на първа инстанция Съдът ги остави в ареста.

Живко Коцев - главен секретар на МВР И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

МВР ще търси корумпирани митничари с анкети по границите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024