Бивш консул в Тайланд и чиновничка в община Бургас са обвинени за убийството в София

Убийството на 44-годишния Пейо Пеев, намерен мъртъв в полуопожарен автомобил до хижа "Алеко", се оказа причинено от майка и дъщеря - служителки в държавната и общинската администрация.

По-възрастната жена Красимира Трифонова е бивш консул на България в Тайланд, твърдят БНТ и bTV, като цитират своя информация.

Трифонова е обвинена като физически извършител на престъплението. Прокуратурата смята, че тя е удушила Пеев в автомобил на ул. "Елемаг" в квартал "Изток" в София.

Нейната дъщеря Габриела Славова-Пеева (33 г.) е съучаствала, като е пречила на мъжа да излезе от колата. По-късно други двама души са помогнали на майката и дъщерята да закарат автомобила на Витоша и да опитат да го опожарят, за да прикрият следите.

Габриела Славова-Пеева е началник отдел в община Бургас, става ясно от информацията на двете национални телевизии. Името ѝ съвпада с ръководителя на отдел "Превенции и младежки политики" в администрацията.

Тя присъства на последно място в листата на "Продължаваме промяната" от МИР Бургас на парламентарните избори през ноември 2021 г. Листата в региона се води от Константин Бачийски - лидер на партньорската партия "Средна европейска класа".

Според първоначалните данни на разследването - Славова и Пеев са били в процедура по развод, като са спорили за попечителството на децата, както и за бащинството на второто дете. Отново по неофициална информация на bTV и БНТ - за родителски права върху бебето претендирал и "бивш депутат".

Габриела Славова е пусната с по-лека мярка "домашен арест" с решение на съда.

Майка ѝ Красимира Трифонова остава с постоянна мярка "задържане под стража", докато тече разследването на тежкото престъпление.

Стажът на Трифонова като дипломат в Тайланд датира от периода на Тройната коалиция. Името ѝ беше свързано със скандал през 2010 г., след като тя подаде сигнал за сексуален тормоз срещу тогавашния посланик Камен Величков.

Величков беше отзован и отстранен за предполагаеми дисциплинарни нарушения. През 2011 г. обаче Комисията за защита от дискриминация отхвърля обвиненията на Трифонова срещу бившия посланик като неоснователни.

Велико Минков: Получавал съм "смразяващи съобщения" от Габриела


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024