Бившият депутат Иво Атанасов и още трима души стават областни управители Снимка: © БНТ

Иво Атанасов - бившият депутат от ИТН, който премина към "Продължаваме промяната" през 2022 г. - е назначен за нов областен управител на Видин.

Това става ясно от съобщение на Министерски съвет, с което се обявяват още три попълнени позиции в областната администрация.

Атанасов беше депутат в четири поредни парламента между 2021 и 2023 г., като в първите три от тях влизаше през листите на "Има такъв народ" от Видин. Свалянето на кабинета на Кирил Петков през 2022 г. обаче доведе до разцепването на групата на ИТН, като Атанасов се присъедини към поддръжниците на ПП.

На изборите от април 2023 г. той отново влезе в листата на ПП-ДБ във Видин, но този път не като водач, а като втори след Любен Иванов.

Юрист по професия, Атанасов е работил като нотариус и съдия, а от 1992 г. е адвокат и юридически консултант.

Нови областни управители има и във Враца, Монтана и Благоевград.

Бившият директор на ОДМВР-Монтана (2015-2019) Ивайло Антонов е посочен за ръководител на администрацията в Монтана. Той е бивш началник сектор "Изпиране на пари" към ГДБОП, работил е и като началник сектор "Противодействие на организираната престъпност" при ДАНС.

Последната длъжност, която е заемал, е управител на ВиК-Берковица, става ясно от биографичната му справка.

Мария Димова е новият областен управител на Благоевград. Тя е магистър по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Дълги години е работила като юрисконсулт в частния сектор, съобщават от Министерски съвет.

Според информация на "Струма", вече има и имена на нейните заместници - сред тях е бившият депутат от ГЕРБ Александър Мацурев и Христо Ангелов.

Надя Донкинска е новият областен управител на област Враца. Тя е магистър по финанси и кредит от Стопанска академия „Д.А. Ценов“, Свищов. Заемала е ръководни позиции в банкови институции. Според медийни публикации, тя е била регионален мениджър на СиБанк за Северозападна България към 2016 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024