Бившият директор на Abercrombie & Fitch е обвинен в сексуална експлоатация на мъже Снимка: © Screenshot

Бившият изпълнителен директор на модната марка Abercrombie & Fitch е обвинен в сексуална експлоатация на млади мъже по време на събития в САЩ и по света.

Според разследване на ВВС бившият шеф на бранда Майк Джефрис и партньорът му Матю Смит са използвали посредник, за да набират млади мъже с цел сексуална експлоатация.

Осем души са разказали пред ВВС, че са присъствали на подобни събития в периода между 2009 г. и 2015 г. с участието на Джефрис и Смит, като някои от тях твърдят, че са били експлоатирани или малтретирани.

Част от хората казват, че посредникът ги е "прослушвал", като е настоявал за орален секс преди да ги представи на Джефрис и партньора му.

Соченият за посредник на двойката отрича да е извършил каквото и да било нарушение, тъй като мъжете отивали на въпросните събития с "широко отворени очи".

Джефрис е роден през 1944 година и по време на посочения период е бил 65 - 70 -годишен. Той се оттегля A&F през 2014 г., като преди това е бил един от най-добре платените изпълнителни директори в Америка, припомня британският "Гардиън".

Половината от наеманите мъже твърдят, че първоначално са били подведени за естеството на събитията или не им е казано, че се очаква секс. Други казват, че са били наясно, че ангажиментът ще включва секс, но не и че това се очаква от тях.

Двама бивши американски прокурори, които независимо са прегледали документите и свидетелските показания, открити от британската медия, са призовали за разследване, за да се определи дали могат да бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Според американското законодателство подобно обвинение може да се повдигне при доказателства за принуждаване на пълнолетно лице да пътува до друг щат или държава, за да прави секс срещу заплащане, като се използва сила, измама или принуда.

За две десетилетия от 90-те години на миналия век Майк Джефрис превръща A&F от неуспешен производител на облекло в мултимилиарден търговец и една от най-успешните марки за всекидневно облекло.

След разкритията на британската телевизия Abercrombie & Fitch, която управлява около 850 магазина по целия свят, съобщи, че започва, собствено разследване. За целта компанията е наела „външна адвокатска кантора", която да провери твърденията. От компанията заявяват, че са "ужасени и отвратени" от предполагаемото поведение на бившия директор.

BBC, съобщава, че Джефрис и Смит не са отговорили на исканията им за коментар по темата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

41-годишният политик беше нападнат от четирима души в петък вечерта, докато разлепя плакати в рамките на предизборната кампания преди вота за ЕП през юни.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024