Бившият премиер Гълъб Донев нарече критиките на Денков към кабинета му "смешен плач" Снимка: © Screenshot

Бившият служебен премиер Гълъб Донев не е съгласен с критиките, които неговият наследник на поста Николай Денков отправи по адрес на последното служебно правителство. Според Донев те "абсолютно не са верни" и целят да отвлекат общественото внимание от актуалните теми.

По-рано през деня министър-председателят и негови министри дадоха пресконференция, на която изброиха серия от скандали, които са заварили във ведомствата като наследство от служебния кабинет. Денков каза, че се е наложило новата власт да "гаси пожари" в повечето министерства и да не може да приложи управленската програма своевременно. Той обърна внимание на редица нередности, включително сериозното забавяне на Плана за възстановяване и устойчивост, договора с турската компания "Боташ", ремонтите на пътищата и много други.

Гълъб Донев опроверга думите на редовното правителство и отрече ръководеният от него кабинет да е отговорен за подобни проблеми.

"Удобен момент да се отклони вниманието на обществото в теми, които абсолютно не са верни", заяви той.

Бившият министър-председател се впусна в исторически и правни обяснения как служебното правителство "винаги е бавило България от кризите" и по думите му то "играе ролята на спасител на България"

Донев смята, че днешният брифинг е свързан с целта на управляващите за конституционни промени и твърди, че това е "подложка" за началото на промени в основния закон и премахване на статута на служебните правителства.

"Смешен плач бих нарекъл всичко това. Направете си само една равносметка какво направи редовното правителство за тези два месеца. Похвалиха се с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство и това са законопроектите, които са внесени", коментира той пред медии.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024