Бившият министър на туризма и депутат от ПП става секретар на президента Радев

Бившият служебен министър на туризма Илин Димитров е назначен за секретар на президента Румен Радев. Това съобщава самият той в интервю пред сайта "TravelNews".

Димитров заемаше министерския пост в последните два служебни кабинета на Радев, но преди това беше и депутат в 47-ото Народно събрание от "Продължаваме промяната". Той обаче е напуснал партията, като причините за това не са ясни.

Димитров твърди, че е бил поканен да остане министър на туризма и в редовното правителство, но е отказал това предложение. Вместо това той е назначен на работа в президентството като секретар, който ще отговаря по темите за туризма, образованието и културата.

Това е поредното име от служебния кабинет на Радев, който получава пост в президентската институция. По-рано място там намериха бившият правосъден министър Крум Зарков, на земеделието Явор Гечев, на околната среда и водите Росица Карамфилова-Благова, и на иновациите Александър Пулев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024