Това е Брад Пит - такъв, какъвто никога не сме го виждали.

В разгара на пандемията звездата на американското кино се зае с благотворителност. Един от най-големите любимци на Холивуд беше уловен от фоторепортери, докато разнася кашони с хранителни помощи на нуждаещи се семейства в Холивуд. 

Снимките, разпространени от британския "Дейли Мейл", показват как 56-годишният актьор шофира товарен автомобил с кашони и ги разтоварва на площадка, от която социално-слаби хора получават стоките от първа необходимост. 

"Мнозина от нуждаещите се дори не разбраха, че се намират в близост до един от най-известните мъже в света заради земното му поведение и заради маската, с която се предпазва от Covid-19", пише изданието. 

На снимките се вижда как Пит разнася кашоните, облечен с карирана риза, протрити дънки и бели кецове. Звездата от "Боен клуб" и "Имало едно време в Холивуд" предава храни от първа необходимост на хората. Пит сваля маската, за да изпуши цигара или да поговори с колегите си от доброволческите екипи. 

"Брад наистина изглежда като герой, човек, който не се спря цял ден. Самият факт, че го виждаш да кара товарен автомобил в центъра на Лос Анджелис по време на Covid, е невероятно", казва свидетел на акцията. "Беше абсолютно отдаден. Виждаше се, че не е дошъл, за да се покаже. Носеше ръкавици и помагаше колкото всички останали, дори може би повече от всички". 

Пит е работил на терен в продължение на три-четири часа, според очевидците.  

"Нямаше никакъв елемент на суета. Когато излезе, за да раздаде помощите на хората, носеше маската си. Повечето от тях едва ли са разбрали кой е. Не става дума за слава. Може да се види, че го правеше за собствено удоволствие. Наистина се чувстваше така, сякаш е в стихията си", казват още свидетели пред британското издание. 

Дизайнерката Мелоди Ехсани - съпруга на басиста от Red Hot Chilli Peppers Флий, също е забелязна сред доброволците по време на акцията за хранителните стоки.  

Това не е първият случай, в който Брад Пит се отдава на благотворителност за нуждаещи се хора. През 2007 г. той основа фондацията 'Make it Right', която помагаше за възстановяването на Ню Орлийнс след бедствието, причинено от урагана "Катрина". 

Носителят на "Оскар" преживява труден период в личния си живот заради продължаващото бракоразводно дело с Анджелина Джоли и края на връзката му с 27-годишната Никол Потуралски.

Актьорът се раздели с Джоли през септември 2016 г. само две години след сватбата. Бракът им беше разтрогнат през април 2019, но условията на развода все още не са уредени - включително въпросите за родителските права на децата им Мадокс (19 г.), Пакс (16 г.), Захара (15 г.), Шайло (14 г.), и близнаците Нокс и Вивиан (12 г.). 

Новото шампанско на Брад Пит няма да е като текилата на Скалата и водката на Кейт Хъдсън