Борат отново е тук, и този път подкрепя Доналд Тръмп. 

Емблематичната пародия на Саша Барън Коен се завръща с продължение 14 години след премиерата на първата история за културния шок от командировката на казахстанския журналист в САЩ. 

Както през 2006 г., така и сега, голяма част от филма представлява поредица от скечове без сценарий - реални срещи с обикновени американци, които се опитват да се адаптират към абсурдното поведение на Борат, без да си дават сметка, че са участници в комедиен експеримент. 

"Кое е по-страшно - коронавирусът или демократите?", пита той мъже, които го подслоняват в дома си за една нощ. 

"Демократите. Демократите", отговарят те. 

"Следващият кинофилм за Борат: Предаването на забележителния подкуп* на американския режим за облагодетелстване на някога великия народ на Казахстан" (цялото заглавие на "Борат 2") показва главният герой на Коен на нова мисия в САЩ - този път в компанията на дъщеря си, която първо разкрасява, после води на лекар ("за да извадим бебето, което вкарах в нея") и накрая предоставя на вицепрезидента Майк Пенс като подарък, докато се инфилтрира в Конференцията на консервативните политически активисти, преоблечен като Доналд Тръмп. Неописуемият му бански костюм от първия филм този път е заменен от хирургическа маска с дълги ластици.

Целият филм на Саша Барон Коен е тънка подигравка с Америка на Тръмп, а рекламната му кампания "прославя" президента на САЩ за несъществуващи постижения през фалшив профил на Република Казахстан в Twitter. 

"Доналд Тръмп не е расист. Черните хора го обичат толкова много, че коленичат пред него", казва той, докато показва кадри от протеста на американските чернокожи бейзболисти срещу полицейското насилие. 

"Заради Тръмп 350 милиона американци са още живи!", продължава гласът зад кадър, докато на екран излизат кадри на президента и покойния финансист Джефри Епстийн, обвинен приживе в сексуален тормоз над непълнолетни момичета за обслужване на елитен кръг от приятели. "Гласувайте за премиера Тръмп или ще бъдете смазани"

Новият Борат ще се появи в Amazon Prime на 23 октомври. 

* игра на думи между bribe (подкуп) и bride (булка) 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"