Снимка: © Булевард България

Въпреки внесената подписка от екипа на Димитър Бербатов – президентът на футболния съюз Борислав Михайлов заяви, че конгресът на БФС на 18 март няма да бъде изборен.

"За последен път отговарям на този така наречен инициативен комитет. Конгресът няма да бъде изборен, Изпълкомът го е насрочил още през септември. През октомври 2021 г. беше проведен изборен конгрес", каза бившият национален вратар на пресконференция след първото заседание на новия Изпълнителен комитет.

Дневният ред на конгреса обаче вече е ясен - освен гласуването на бюджета за период 2022-2026 г., има следващи точки, включващи освобождаване от длъжност на президента на БФС и на членовете на Изпълнителния комитет и избор на нов президент и изпълнителен комитет за периода 2022-2026 г. Тоест - избори трябва да има.

През октомври той запази поста си като президент на БФС по много спорен начин, след като първо не допусна делегати, подкрепящи Димитър Бербатов, а след това бе нарушен Уставът на съюза, според който трябваше да има балотаж между двамата кандидати.

Екипът на Бербатов искаше конгресът през март 2022 г. отново да бъде изборен – тоест да се гласува наново за президент. Той внесе документ с подписи на една трета от клубовете в страната, които застават зад него със същото намерение.

Михайлов ограничи въпросите на журналистите по темата за внесеното от Бербатов искане. Той още веднъж каза, че Уставът на централата е категоричен и настоящото ръководство на БФС има пълен мандат.

"Не съм юридическа кантора да отговарям на такива въпроси. Явно не сте запознат и трябва да прочетете Устава. Всичко е коректно и нормално. Събрали сме се на пресконференция по хубав повод, а не за други неща", каза Михайлов.

Бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“ все още не е коментирал казуса, но най-вероятно отново ще прибегне до съда за разрешаване на изборен конгрес.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мадоната с противотанковата ракета "Света Джавелин" смущава църквата, но помага на Украйна

Кампанията за дарения с образа от стенописа вече е събрала над 2 млн. долара

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Путин постави ултиматум за сваляне на санкциите, за да пусне износа на украинско зърно

Първите 200 бежанци от Украйна ще бъдат транспортирани в нови бази

Властта ще наказва ведомствата си, които отказват да отворят врати за бежанците

Украйна получи противокорабни ракети "Харпун" и самоходни гаубици M109

Дания и Великобритания са съдействали за новата пратка

Янев и Костадинов тръгнаха в атака срещу въвеждането на еврото

Синхрон между "Възраждане" и "БГ възход" ден след одобряването на националния план от Министерски съвет

Александър Дунчев уличи ИТН в "игра в полза на старата власт" и поиска вето от Радев върху закона за околната среда

2-годишното отлагане на по-силния контрол върху големи строежи е "спуснато под натиск"

Джоди Фостър е звездата в новия сезон на True Detective

Сериалът най-после се завръща след пауза от 3 години