Снимка: © European Council

Премиерът Бойко Борисов е призован на разпит в Специализираната прокуратура заради делото срещу бизнесмена Пламен Бобоков. Той ще се яви на 7 юли в качеството си на свидетел, съобщиха от държавното обвинение.

Бобоков лично показа разпечатка от мобилния си телефон, в която се вижда, че е пратил съобщение с искане за среща до министър-председателя на 31 март 2019 г. по повод скандала с либийския кораб "Бадр". 

"Добро утро, бос. Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. и ти ще си прецениш. Много те моля, въпросът е много сериозен", пише Бобоков в съобщението, което той лично показа в ефира на bTV. 

"Срещнахме се, видяхме се, той предприе адекватни мерки, обади се на либийския премиер", каза той. На въпрос защо нарича Борисов "бос", отговори, че премиерът е "началник, бос на държавата". 

"С оглед установена комуникация на различни дати през 2019 г. между лицето П.Б. (б.а. - Пламен Бобоков) и Пламен Нунев, народен представител и областен координатор на ПП ГЕРБ в гр. Русе, както и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ПП ГЕРБ в гр. Русе, същите са призовани да дадат показания", съобщиха още от прокуратурата.

Специализирана прокуратура продължава действията по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването, гласи съобщението на държавното обвинение.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Румен Радев ще връчи първия мандат на ПП още утре

"Продължаваме промяната" ще разполага със седмица за събиране на подкрепа за ново правителство

30 години затвор за Ар Кели: Първа присъда "виновен" за десетилетия на сексуален тормоз

Кели вероятно ще прекара остатъка от живота си зад решетките

ЕС налага по-строги мерки в борбата с климатичните промени

Страните предвиждат забрана за продажба на двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Путин: Москва не се притеснява от присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

По-рано Кремъл заплаши, че се слага край на "безядрения статут" на Балгийския регион

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо