Снимка: © Facebook.com/Boyko Borissov

Бойко Борисов обвини служебното правителство, че „изпълнява мръсни поръчки“, действа само срещу неговата партия и „отвлича вниманието“ от изборите и разкритата руска шпионска мрежа у нас.

Лидерът на ГЕРБ направи поредното включване на живо във Facebook, в което говори пред партийни активисти и без присъствие на журналисти. Той направи дълъг монолог, продължил около 14 минути, в който засегна и темата с подслушването на политици, отричайки, че е разпоредил подобно нещо.

„Аз такова разпореждане не съм давал, това е дълбоко погрешно и никога не съм мислил по това. Какво да им слушам, те всеки ден бяха на площада, имаха сцена и ние не ги закачахме, какво да чуеш различно", каза Борисов, говорейки за летните антиправителствени протести от 2020 г.

Според съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов – 32-ма опозиционни политици са били подслушвани през 2021. Николай Хаджигенов дори допусна, че те са с 50 души повече, а е имало подслушвания и по време на протестите миналата година. Вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че ДАНС е осъществявала това, а сред подслушваните бил и премиерът Стефан Янев. Той назначи проверка във ведомството и освободи бившия директор на ДАНС Димитър Георгиев.

„С ченгеджийските си номера като подслушването отвличат вниманието от изборите, разкритата шпионска мрежа у нас и спада на ваксинационния процес“, твърди Бойко Борисов. „В следващия месец съсредоточената в кандидат-президентските ръце държавна власт ще фабрикува усилено компромати. Тези хора нямат граници и няма да спрат дотук, защото усещат, че времето им изтича“, добави той.

В същото време, в интервю за БНР, Бойко Рашков заяви, че службите у нас са превърнати във „фабрики за компромати“ и обвини Борисов, че притежава главния прокурор.

Бойко Рашков: Службите у нас са превърнати във фабрики за компромати

"Служебното правителство се бие само с ГЕРБ, не с "Патриотите". Статутът на Красимир Каракачанов беше като на Бойко Рашков, колко пъти той стана от трибуната и отправи обвинения към опозицията? Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена, и ги пуснаха да се бият по най-жестокия начин с една партия - с ГЕРБ. Да сте чули нещо от тях за ДПС, за БСП, за „Демократична България?“, попита Борисов във включването си на живо във Facebook.

"Цялата сглобка е била да дойде служебното правителство, за да свърши мръсната работа. Само ние сме в устата им. Другите партии мълчат, Корнелия Нинова се опитва да обясни, че това не е нейно правителство. Всички са кадри на БКП и на БСП, с редки изключения. Тя може да има много кусури, но не може да прави такива мръсни работи. Трябва да го свърши някой, който утре да се надява да бъде забравен", каза Борисов.

Той обвини, че БСП не реагират по сигнала с подслушванията, макар пред БНТ Корнелия Нинова да призова за изваждане на всички факти. Борисов каза, че и „ДПС също си мълчат“.

"Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител в блока, в който живее, сега идва и дава оценки за една партия. Кога ни е победил, че да ни дава оценки?“, пита лидерът на ГЕРБ в поредна атака към вътрешния министър.

Той предупреди актива на партията си, че ще им „правят компромати“, а ако не могат да намерят – „ще си ги инсценират“. „Тук е въпрос на демокрация и парламентаризъм“, каза Борисов малко след като Рашков го обвини в създаване на „тоталитарен режим“, в който всички служби и институции са подчинени на лидера на ГЕРБ.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина