Борисов видя "шанс за по-силен ГЕРБ" заради разцеплението в ДПС Снимка: © Screenshot

По-големи възможности за ГЕРБ на евентуални нови избори видя лидерът на партията Бойко Борисов след трусовете в ДПС.

"Виждам, че се открива една много голяма възможност, защото в смесените райони битката се водеше само между ГЕРБ и ДПС," отговори Борисов на въпрос как ще се отрази разцеплението в ДПС на политическата ситуация в страната.

По думите му обвиненията, които си прехвърлят лидерите на ДПС, дават възможност на структурите на ГЕРБ да се развиват по-добре.

"Трусовете във втората партия са като в третата и четвъртата и петата, навсякъде има трусове. Кой ще победи там малко ми е като Испания или Англия на финала (на Европейското първенство по футбол, бел.р.) Кой ще победи там в случая изобщо не ни касае," заяви лидерът на ГЕРБ.

Каза обаче, че не се меси в работата на другите партии, както не иска никой да се меси в неговата.

"И във "Величие" има разцепление, и в БСП отстраниха лидера. Ние си гледаме ГЕРБ. Колкото по-зле са другите партии, по-добре за нас," каза Борисов.

Той отново припомни, че още преди месеци е заявил, че няма да влиза в коалиция ДПС. Твърди, че не е имало такава по време на кабинета "Денков-Габриел", който управляваше с подкрепата на Движението.

"ДПС не участваше в тази сглобка, нито имаха министри, нито участваха в преговорите. Впоследствие, когато Христо Иванов реши, че трябва на всяка цена да променим Конституцията, а то става със 160 гласа - на масата се появи ДПС.", каза още лидерът на ГЕРБ.

Думите му идват на фона на това, че преди провалената ротация от ГЕРБ предложиха на ПП-ДБ документ, в който имаше "запазено място" за ДПС при разпределянето на постове.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Алфа Рисърч": Заявката за правителство мобилизира твърдото ядро на ГЕРБ

Седем партии влизат в 51-вия парламент, ДПС-Пеевски е близо до ДПС-Доган

08:08 - 24.10.2024