Борисов няма да участва вече в кампании, ако ГЕРБ не спечели изборите Снимка: © Screenshot

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се явява повече в предизборна кампания, ако неговата партия не спечели на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. Това се разбра от собствените му думи по време на откриване на предизборната кампания в Разград.

Борисов каза, че заради предишните управляващи страната е "буквално счупена" и ги обвини за високите цени на храните и тока, както и са това, че извадили санирането на блокове от Плана за възстановяване.

"Избирайте, бе, мили мои. Избирате тях, аз повече на кампания за нови изброи няма да ходя. Сега обикалям и ви давам между какво да избирате. Да, мъчно ще ми е за моите избиратели, за моите приятели, за моите хора, но явно народът така ще е пожелал. Какво да им обясняваме пети път...", каза той.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че по време на управлението на неговата партия цените на дизела са били по-ниски от тези при кабинета "Петков", но пропусна да обвърже проблема с настоящата геополитическа и икономическа обстановка в Европа, повлияна от войната в Украйна.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че по време на управлението на неговата партия цените на дизела са били по-ниски от тези при кабинета "Петков", но пропусна да обвърже проблема с настоящата геополитическа и икономическа обстановка в Европа, повлияна от войната в Украйна. Борисов: Никога не съм лъгал българите и може би затова толкова години съм избиран

"Когато числата говорят, и посредниците мълчат. Ето ви цените на природния газ - 837% по-скъп е сега отколкото при нас. При лошите ГЕРБ дизелът е бил 2,09 лв., ето как расте, а като си тръгнаха Кирил и Асен малко падна, защото са по-малко комисионните. Няма да споря кой е по-добър. Ето народът да си избере. Цените на бензина виждате ли как растат, посочи Борисов.

Той допълни още, че не прави празни предизборни обещания, тъй като се е справил с управлението на много кризи. Като такива той посочи икономическата през 2009 г. и миграционната през 2014 г. - макар преди седмица да твърдеше, че по време на неговото управление в страната не е имало мигрантски натиск.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руският патриарх обяви, че народът му живее в свободна страна

Патриарх Кирил призова руснаците да се молят за Владимир Путин

13:28 - 11.12.2023
Важно днес

Борисов пое ГЕРБ-София на ръчно управление

Смяна на ръководството след неуспеха на изборите

13:07 - 11.12.2023
Живот

Мъск възстанови акаунта на скандалния конспиративен теоретик Алекс Джоунс в Х

Мъск призна, че този ход ще бъде "финансово лош за X", но "принципите са по-важни от парите".

12:26 - 11.12.2023
Живот

Ваня Григорова, "Чалга" и Ед Шийрън: Какво са търсили българите в Google през 2023 г.?

Кандидат-кмет e най-търсената личност в българския Google

12:02 - 11.12.2023
Култура

Продуцентката Мира Сталева е първата българка в борда на Европейската филмовa академия

Българка връчи четири от годишните награди на Европейската филмова академия

11:10 - 11.12.2023