Борисов разпореди на ГЕРБ да пази дистанция от "1000 км, а не една ръка" от новия кабинет

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов атакува едновременно "Демократична България" и "Има такъв народ" след скандала между двете групи за персоналния състав на бъдещия кабинет.

Борисов обяви, че е "забранил" на своите съпартийци да се "докосват до тези хора" и да не участват в каквито и да било срещи за парламентарно мнозинство (ГЕРБ беше единствената група, която от самото начало беше изолирана от тези преговори по решение на "Има такъв народ").

"Цялата им борба е за министерски постове, пара и власт. Нищо друго не ги интересува. И някоя госпожа с 5 процента подкрепа казала, че трябвало да се пазят от дългата ръка на ДПС и на ГЕРБ. За ДПС не ги знам, нямам никакви контакти с тях, но ние искахме да сме на хиляди километри, а не на една ръка от вашето продажно мнозинство, което опитвате да направите", каза Бойко Борисов във видео-включване във Facebook от Стамболийски.

По думите му - компроматът срещу финансовия министър Асен Василев, който Тошко Йорданов прочете от трибуната на Народното събрание, е бил потвърждение за твърдението на ГЕРБ, че "тези министри са далавераджии, а Христо Иванов иска само постове".

"Мъчно ми е за това, което причиняват на държавата. Представяте ли си, ако има нови избори, ще станат половин милиард пари, безплодни. Скъпа демокрация, машини, какво ли не купихме. Добре, ама политическа отговорност. Направете правителство, един път не можахте, втори път не можахте, сега ако отидем на трети избори, става половин милиард с президентските. В същото време викат, че нямало пари в бюджета. Откъде правят избори тогава? Като слушах Тошко Йорданов сутринта, изпаднах в паника. Аз не знам как ще се сдобрят. Той каза, че техният министър е мошеник. Каза го от парламентарната трибуна. Утре как ще излезе и ще каже - той вече не е мошеник?", коментира той.

Борисов се обърна към активистите на ГЕРБ с предупреждението "да чакат тежка зима и да се запасяват с хранителни продукти".

"Дойде ли БСП и тези на власт, винаги опразват магазините", бяха думите му.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Да разследваш руската пропаганда с GPS: Историята на един фалшив клип "от фронта"

Как геолокацията на записа помогна за разобличаването на "сцената" с украинските военни и руската майка

13:42 - 28.03.2023

ВВС се "приземи" в политически атаки срещу бивш министър на отбраната

Проф. Тодор Тагарев беше обвинен, че застрашавал националната сигурност заради призива за предоставяне на МиГ-29 на Украйна

12:47 - 28.03.2023

Александър Алексиев: Хората на изкуството са твърде тихички в своето удобство и своя вътрешен неутралитет

Актьорът смята, че артистите у нас са твърде "тихички в своето удобство и вътрешен неутралитет"

12:45 - 28.03.2023

Орландо Блум посети Киев, за да се срещне със Зеленски и деца, пострадали от войната

Актьорът призова "детството на децата в Украйна да бъде върнато"

11:42 - 28.03.2023

Демерджиев: Водещата версия за бомбените заплахи е за хибридни атаки, свързани с Русия

Американските служби вече работят по това да установят откъде идват имейли със заплахи

09:36 - 28.03.2023