Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов атакува едновременно "Демократична България" и "Има такъв народ" след скандала между двете групи за персоналния състав на бъдещия кабинет. 

Борисов обяви, че е "забранил" на своите съпартийци да се "докосват до тези хора" и да не участват в каквито и да било срещи за парламентарно мнозинство (ГЕРБ беше единствената група, която от самото начало беше изолирана от тези преговори по решение на "Има такъв народ"). 

"Цялата им борба е за министерски постове, пара и власт. Нищо друго не ги интересува. И някоя госпожа с 5 процента подкрепа казала, че трябвало да се пазят от дългата ръка на ДПС и на ГЕРБ. За ДПС не ги знам, нямам никакви контакти с тях, но ние искахме да сме на хиляди километри, а не на една ръка от вашето продажно мнозинство, което опитвате да направите", каза Бойко Борисов във видео-включване във Facebook от Стамболийски.

По думите му - компроматът срещу финансовия министър Асен Василев, който Тошко Йорданов прочете от трибуната на Народното събрание, е бил потвърждение за твърдението на ГЕРБ, че "тези министри са далавераджии, а Христо Иванов иска само постове". 

"Мъчно ми е за това, което причиняват на държавата. Представяте ли си, ако има нови избори, ще станат половин милиард пари, безплодни. Скъпа демокрация, машини, какво ли не купихме. Добре, ама политическа отговорност. Направете правителство, един път не можахте, втори път не можахте, сега ако отидем на трети избори, става половин милиард с президентските. В същото време викат, че нямало пари в бюджета. Откъде правят избори тогава? Като слушах Тошко Йорданов сутринта, изпаднах в паника. Аз не знам как ще се сдобрят. Той каза, че техният министър е мошеник. Каза го от парламентарната трибуна. Утре как ще излезе и ще каже - той вече не е мошеник?", коментира той. 

Борисов се обърна към активистите на ГЕРБ с предупреждението "да чакат тежка зима и да се запасяват с хранителни продукти". 

"Дойде ли БСП и тези на власт, винаги опразват магазините", бяха думите му.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"

Евростат: България е втора по бедност в ЕС след Румъния

Над 1/3 от населението на страната е изложено на бедност и материални лишения

Меркел посети Ердоган за последно - разбраха се за бежанците и за преговори с талибаните

Германският канцлер беше на визита в имение в Истанбул

Елтън Джон оглави британските чартове за първи път от 16 г. със съдействието на Дуа Липа

Първата му поява на върха беше през 1976, а последната - през 2005 г.