Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов продължи задочната си война с президента Румен Радев в деня на Съединението.

Малко след като той обвини държавния глава в това, че "потопи нацията в омраза, несигурност и хаос", Радев му отговори с коментар, че "Единствените думи на Борисов, които имат значение, това са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор". 

Тази фраза провокира контрареакция от страна на бившия премиер, който се появи в Пловдив в деня на празника на града. Борисов използва медийното присъствие по време на среща с младежкия партиен актив, за да се обърне "на ти" към президента: 

"Откъде знаеш ти кой ще е главният прокурор? Може за твоите думи да попитат. За торбичките на Пламен Узунов или за "Копринка", всички знаят кои са тези лица. Може този нов главен прокурор за тях да попита. И за всички далавери от твоя кръг. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Аз толкова много неща мога да му кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока", каза Борисов. 

Той направи сравнение между действащия държавен глава и "такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които през такива кризи са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая държавата да излезе от кризата". 

"Днес всички помним историята - кой е бил най-против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна като реакция на всякаква криза?", каза Борисов с препратка към Русия.  

Той неколкократно се върна към скандала около твърдението на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева е опитвала да отцепи депутати от ПГ на "Има такъв народ" срещу обещания за половин милион лв., като отново приписа случилото се на Радев и го обвини за "управление на листчетата и цифрите". 

"Нито единият, нито другият са ми симпатични, но или единият набеждава и укрива престъпление до този ден, или другият... такава корупция не съм чувал досега. Кой казваше, че управлява протестите с пари по интернет? Защо единственият важен закон е за НСО, за да се оголи главният прокурор? Ще дойде нов главен прокурор, на него ще му сложат ли охрана или ще ходи с колело?", коментира още той. 

Междувременно Борисов се обърна и към жителите на Пловдив, като каза, че се надява на новите избори "да мислят повече с разума си". На миналия вот "Има такъв народ" се оказа първа политическа сила в 16 МИР, като изпревари ГЕРБ с близо 1500 гласа.  

Той коментира, че би искал Кирил Петков да направи нова партия, "защото явно докато не се покажат да им видим качествата, тази енигма в българите стои. Ако може да пееш, значи може и да управляваш". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните