Снимка: © European Union

„С Цветан Цветанов сме като едно семейство след 20-годишен брак“ – по този начин премиерът Бойко Борисов определи отношенията си с бившия зам.-председател на ГЕРБ, който вчера учреди новата си партия „Републиканци за България“.

„Ние сме се разделили – той си има ново семейство, а при мен останаха децата. Няма да коментирам Цветанов“, каза министър-председателят в краткото си обръщение към медиите в Ловеч. Той пристигна в града за откриването на новия катедрален храм „Свети Кирил и Методий“.

„Нека да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех“, сподели Борисов относно бившия втори човек в ГЕРБ.

Цветанов при учредяването на "Републиканци за България": Няма да управляваме от джипка

При учредяване на новата си партия, поставена в център-дясно на политическия спектър, Цветанов заяви: "Нека не остава усещането, че политическият ни проект ще се управлява от джипка, от която ще се раздават пари безотчетно и без никаква прозрачност. Защото това не е решение на проблемите“. Така той намекна за действията на Бойко Борисов, който обикаля страната със своя джип и снима видеа от него, в които обявява колко средства отпуска ГЕРБ по различни пера.

Днес премиерът снима поредния си клип, като се включи на живо във Facebook от Ловеч. Там, при пристигането в храм „Свети Кирил и Методий“, той бе посрещнат с овации от няколко десетки граждани, а при излизането му те скандираха името на министър-председателя.

После той говори пред местни жители в село Лесидрен, община Угърчин. Каза, че докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация.

"Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно да индексираме и по 50 лева отгоре да даваме, защото, за радост, вие сте много, това са по 108 млн. на месец. Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това“, добави Борисов.


 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"

Евростат: България е втора по бедност в ЕС след Румъния

Над 1/3 от населението на страната е изложено на бедност и материални лишения

Меркел посети Ердоган за последно - разбраха се за бежанците и за преговори с талибаните

Германският канцлер беше на визита в имение в Истанбул