Снимка: © Булевард България

"Нека не остава усещането, че политическият ни проект ще се управлява от джипка, от която ще се раздават пари безотчетно и без никаква прозрачност. Защото това не е решение на проблемите“. Това каза Цветан Цветанов пред стотици свои поддръжници при учредяването на новата си партия „Републиканци за България“.

Така той намекна за действията на Бойко Борисов, който обикаля страната със своя джип и снима видеа от него, в които обявява колко средства отпуска ГЕРБ по различни пера.

Бившият втори човек в ГЕРБ каза, че новата партия не е лидерски проект, а бъдещият председател няма да остане на поста си за повече от два мандата. "Това не трябва да бъде лидерски проект на един човек, а да е подплатен с много голяма експертиза от широк изпълнителен съвет", сподели Цветанов.

„Това, което наблюдаваме през последната една година, е липсата на ясен хоризонт за бъдещето на страната“, обяви той. „Наблюдаваме 80 дни протести, а това е негативна енергия, натрупвана през времето. В „Републиканци за България“ ще затвърдим пътя ни към евроатлантическите ценности на страната“, добави Цветанов, цитиран от bTV.

На нападките на бившите си съпартийци от ГЕРБ, че се е превърнал в рупор на държавния глава Румен Радев, Цветанов, цитиран от „Сега“, отвърна: "На президентската институция – да, но различията, които съм имал с президента, са много ясни“. По-рано, в интервю за БНР, Цветанов каза, че не подкрепя Радев, а "демократично мислещите граждани".


Цветанов: Борисов носи отговорност кого пуска в спалнята си

"Kогато лошият Цветанов си тръгна, дали нещата са по-добре?"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мъж загина, а три жени са ранени при тежка катастрофа край Пловдив

Три автомобила са участвали в инцидента

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър