Цветанов при учредяването на "Републиканци за България": Няма да управляваме от джипка Снимка: © Булевард България

"Нека не остава усещането, че политическият ни проект ще се управлява от джипка, от която ще се раздават пари безотчетно и без никаква прозрачност. Защото това не е решение на проблемите“. Това каза Цветан Цветанов пред стотици свои поддръжници при учредяването на новата си партия „Републиканци за България“.

Така той намекна за действията на Бойко Борисов, който обикаля страната със своя джип и снима видеа от него, в които обявява колко средства отпуска ГЕРБ по различни пера.

Бившият втори човек в ГЕРБ каза, че новата партия не е лидерски проект, а бъдещият председател няма да остане на поста си за повече от два мандата. "Това не трябва да бъде лидерски проект на един човек, а да е подплатен с много голяма експертиза от широк изпълнителен съвет", сподели Цветанов.

„Това, което наблюдаваме през последната една година, е липсата на ясен хоризонт за бъдещето на страната“, обяви той. „Наблюдаваме 80 дни протести, а това е негативна енергия, натрупвана през времето. В „Републиканци за България“ ще затвърдим пътя ни към евроатлантическите ценности на страната“, добави Цветанов, цитиран от bTV.

На нападките на бившите си съпартийци от ГЕРБ, че се е превърнал в рупор на държавния глава Румен Радев, Цветанов, цитиран от „Сега“, отвърна: "На президентската институция – да, но различията, които съм имал с президента, са много ясни“. По-рано, в интервю за БНР, Цветанов каза, че не подкрепя Радев, а "демократично мислещите граждани".


Цветанов: Борисов носи отговорност кого пуска в спалнята си

"Kогато лошият Цветанов си тръгна, дали нещата са по-добре?"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024