Цветанов: Борисов носи отговорност кого пуска в спалнята си

Цветан Цветанов коментира казуса с изтеклите снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов и каза, че министър-председателят сам носи отговорност за това кого допуска в „интимните си пространства“. Бившият зам.-председател на ГЕРБ отхвърли възможността той да е правил снимките, какъвто намек беше направил преди време Тома Биков от ГЕРБ, и каза също, че това „не може да бъде мъж“.

„Аз просто не съм в това близко обкръжение, което може да влиза в спалнята или във всичко по-интимно за един човек“, каза Цветанов в интервю за NOVA. Той припомни реакцията на Борисов от вчера, когато премиерът каза, че жена от близкия кръг на президента Румен Радев е заснела снимките.

Борисов уличи "жена от близкия кръг на Радев" за снимките от спалнята му

„И преди имаше хаотична реакция, като антикризисен пиар, и вчера. Премиерът каза, че това е била дама, близка до президента. Носи отговорност човекът, който обитава тези пространства. Не мога да бъда аз, не може да бъде мъж. За да снимаш човек, който спи, трябва да имаш достъп до спалнята - т.е. не може да е мъж“, каза Цветанов.

„Влизането във вилата, в която пребивава премиерът, се охранява от НСО. Всякакъв режим извън пространствата за срещи – хол, преддверие, са недостъпни без разрешение. Това е абсурдно - някой да се качи горе. Трябва да е осигурен този достъп от премиера или от НСО, пак след разрешение за премиера. Отговор трябва да даде министър-председателят или тези, които го разследват“, обяви Цветанов.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ каза, че не е виждал друг вариант, освен да напусне, след скандала „Апартаментгейт“. Смята обаче, че не е нарушил законите, а в същото време сподели, че би напуснал партията, ако беше в нея и сега.

„Винаги съм смятал, че не съм нарушил законодателството и не съм направил нещо нередно. Когато се създаде обща реакция, провокирана от отделни хора, единственият разумен вариант бе да се оттегля. Много хора бяха засегнати от „Апартаментгейт“. Разбира се, колкото по-нависоко и по-независим си, ще се търсят повече компрометиращи факти“, каза той.

"Това, което видях по време на Европейската кампания, ми даде мотивите да отида при Борисов и да му кажа, че ако не се върнем в периода, в който бяхме в началото, аз напускам. И сега щях да напусна парламента и ГЕРБ. Това, което се се случва през тази последна година, харесва ли ви? Щях да напусна заради това, заради което и Джема Грозданова“, сподели Цветанов.

По думите му - "хора се уволняваха от министрите в услуга на една или друга политическа сила". "ДПС бяха обслужвани с всичките горски в цялата страна. Никой не ги защитаваше освен мен. Премиерът беше разпоредил на Порожанов да се срещне с Мустафа Карадайъ, имаше списък за уволнения, аз спрях този списък", каза Цветанов. "Ако тези уволнения бяха започнали да се случват, аз щях да направя публичен този разговор. Докато бях в парламента, заедно с колегите, които споделяха тези тревоги, съм се противопоставял на тези безобразия".

Определи себе си като "буфер, който понасяше много негативи за неща, които еднолично един човек искаше да решава". "Но това го има в политическата игра. Все пак съществуват граници, които не трябва да се преминават. Аз не преминах границата да бъда участник и съучастник в тези разговори и записи, които излязоха“, добави още основателят на новата партия „Републиканци за България“.

Добави, че е бил „всеотдаен и готов за каузата“, а сега каузата му е „Републиканци за България“. Има много грешки, които бяха допуснати, сега няма да се допускат. Тази нова партия няма да бъде лидерска – ще има съвет, в който ще участват хората със своите аргументи, ще заложим на тези, които се завръщат от чужбина и искат да ни подкрепят“, сподели той.

„Не съм предал ГЕРБ, ГЕРБ предаде всички ценности на тази партия. Предателство е, ако останеш и продължаваш да правиш неща, които виждаш, че са против твоето усещане и срещу своето съществуване като политик“, обяви Цветанов.

Цветанов преди време определи Томислав Дончев като един от хората, опитващи се да заемат мястото му. Настоящият вицепремиер каза пред bTV, че не е „навредил“ на Цветанов и е виждал апартамента му „само на картинка“. А днес бившият зам.-председател на ГЕРБ обяви, че Дончев отклонява вниманието, защото няма какво да говори за политика и няма какво да отчете.

Цветанов сподели, че е водил битка с Георги Харизанов - съден за злоупотреби като шеф на "Напоителни системи", а сега смятан за един сред близкото обкръжение на премиера.

„С Георги Харизанов не сме работили заедно, не бяхме несъвместими. Той искаше да бъдем силоваци спрямо нашите политически опоненти. Това бе говорено на първите събития с младежите на ГЕРБ и много от тях си тръгнаха. Борисов и Харизанов са заедно и Борисов искаше той да е в парламентарната група в сегашния парламент. Не може такъв човек да представлява партията“, каза Цветанов.


"Kогато лошият Цветанов си тръгна, дали нещата са по-добре?"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024