Снимка: © Facebook.com/Boyko Borissov

„Ще мине време и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция във Варна заедно със социалния министър Деница Сачева и кмета Иван Портних (ГЕРБ).

По време на посещенията на различни обекти в морската столица той често сваляше предпазната си маска, за да говори със своите събеседници.

Министър-председателят отново се похвали, че България е завършила годината с най-ниския дефицит в ЕС.

„Влизаме в новата година с най-ниския дефицит в ЕС. С най-ниския външен дълг в Европа. Добре ли е за финансите?“, обърна се той към финансовия директор на компанията „Елдом“, където бе на посещение.

Преди два дни Борисов обяви, че сме първи с Естония по най-нисък дълг в Европейския съюз и изтъкна, че въпреки тежката година страната успява да балансира разходите, да „подпомогне бизнеса“ и да „продължи да повишава доходите“.

Днес социалният министър Деница Сачева добави, че във Варна са запазени 10 хиляди работни места по мярката 60:40, като са платени 22 млн. лв.

„Така че - повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от ситуацията“, каза Борисов, докато говореше със свалена предпазна маска.

„През март, като затворихме държавата за първи път, не знаехме какво да правим. Светът не знаеше какво да прави. В следващите месеци обаче се надявам да се върнем към нормалния живот след началото на ваксинацията“.

По думите му – бизнесът, държавата и хората трябва да работят съвместно в условията на пандемия.

„Виждате какви са мерките в другите държави. Нашите съседи не могат да излязат от вкъщи. На Нова година усетихте ли някакви забрани? При нашите съседи, с които се сравняваме, това не е възможно“.

Борисов посети и рибарското пристанище „Карантината“, което вече има акт 16 от средата на декември. „Варна е морската столица, а нямаше пристанище“, обърна се той към Иван Портних.

"Напредва изграждането на АМ „Хемус“. Обещал съм на варненци магистралата. Това е необратим проект, който се строи на максимални обороти", каза още Борисов.


Васил Божков: "Държавата е рекетьор под командването на Шиши и Доган"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%