Премиерът Бойко Борисов се включи с едноседмично закъснение в казуса около полицейската проверка на сина на президента Румен Радев.

"Момчето на Радев го познавам. Той е редко готино момче, симпатяга, спортист, красив, умен. Оставете го на мира. Не ви ли е срам да правите така с децата?", коментира Борисов по време на поредната си инспекция в страната - този път при пречиствателна станция в Ямболско.

"Познавам го, много ми е симпатичен. На тази възраст всеки може да наруши нещо. И на възрастните им се случва да сгрешат с нещо. Със сигурност с баща му сме правили по-големи глупости", казва Борисов.

Министър-председателят сам повдига темата за случая със 17-годишния син на държавния глава, а не отговаря на журналистически въпрос.

Клипът във Facebook-профила му показва, че при него няма репортери, а само служители на станцията, финансовия министър и зам.-министъра Николай Нанков.

Въпреки че не споменава имена - словото му очевидно е насочено срещу медиите, които създадоха скандала около партито с участието на Георги Радев, но МВР и министърът на здравеопазването също имат роля за изтичането на информация по случая.

Идентифицирането му във връзка с казуса беше направено от ПИК преди седмица, а "24 часа" и БНТ бяха сред първите неофициално "потвърдили" историята от полицията - включително с твърдения, че непълнолетният младеж бил задържан (информация, която беше отречена от Президентството).

Впоследствие новината се превърна в политически скандал, в който се намеси и здравният министър Костадин Ангелов. Той публично потвърди, че синът на Радев е присъствал на младежко събиране, на което са повикани служители на МВР и РЗИ, но не даде каквито и да допълнителни данни за обстоятелствата по случая.

В петък "24 часа" публикуваха дори откъси от разпита на Георги Радев пред инспектор от Детска педагогическа стая в 4 РПУ. Информацията им би трябвало да е дошла от полицейски източници, защото момчето и майка му са си тръгнали от управлението, без да се срещат с медии.

Депутати от БСП обвиниха ГЕРБ и проправителствените медии в това, че нарушават елементарни етични правила в опит да се атакува президента Румен Радев.

Причината Борисов да коментира този казус е свързана с това, че в събота беше организирано протестно автошествие до собствената му къща в "Банкя". Сред участниците са представители на "Системата ни убива", а поводът - искане за оставката на Деница Сачева като социален министър.

"Децата ни реват у нас, внуците реват. Тея са демократите.... Ще им пратя снимки да видят как бебетата реват и ще ги попитам - демократи ли сте вие? Върховенство на закона ли е това?", пита той.


Политически скандал след парти с участието на сина на Румен Радев


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

24 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите на 2 октомври

Кандидатските листи за 48 Народно събрание може да са повече от вотовете през 2021

ВАС остави ТЕЦ "Брикел" да работи въпреки замърсяването на въздуха

Централата може да продължи да обгазява, докато тече делото срещу заповедта на Борислав Сандов

Жалби блокират решението на Сандов за спирането на АМ "Струма" през Кресна

Според служебния екоминистър е възможно решението на Сандов да е незаконно

Слави Трифонов нападна отцепниците от ИТН заради листите на ПП

Трифонов обижда Радостин Василев на "предател и жалък службогонец"

Татяна Дончева пропуска Избори 2022, но вече "загрява" за 49 Народно събрание

"Движение 21" няма да се регистрира нито самостоятелно, нито в коалиция

"Раковски" 134 ще е новият "дом" на Европейската прокуратура

Крум Зарков е предложил сградата за делегираните прокурори