Борисов за сина на президента: "Оставете го на мира, не ви ли е срам"

Премиерът Бойко Борисов се включи с едноседмично закъснение в казуса около полицейската проверка на сина на президента Румен Радев.

"Момчето на Радев го познавам. Той е редко готино момче, симпатяга, спортист, красив, умен. Оставете го на мира. Не ви ли е срам да правите така с децата?", коментира Борисов по време на поредната си инспекция в страната - този път при пречиствателна станция в Ямболско.

"Познавам го, много ми е симпатичен. На тази възраст всеки може да наруши нещо. И на възрастните им се случва да сгрешат с нещо. Със сигурност с баща му сме правили по-големи глупости", казва Борисов.

Министър-председателят сам повдига темата за случая със 17-годишния син на държавния глава, а не отговаря на журналистически въпрос.

Клипът във Facebook-профила му показва, че при него няма репортери, а само служители на станцията, финансовия министър и зам.-министъра Николай Нанков.

Въпреки че не споменава имена - словото му очевидно е насочено срещу медиите, които създадоха скандала около партито с участието на Георги Радев, но МВР и министърът на здравеопазването също имат роля за изтичането на информация по случая.

Идентифицирането му във връзка с казуса беше направено от ПИК преди седмица, а "24 часа" и БНТ бяха сред първите неофициално "потвърдили" историята от полицията - включително с твърдения, че непълнолетният младеж бил задържан (информация, която беше отречена от Президентството).

Впоследствие новината се превърна в политически скандал, в който се намеси и здравният министър Костадин Ангелов. Той публично потвърди, че синът на Радев е присъствал на младежко събиране, на което са повикани служители на МВР и РЗИ, но не даде каквито и да допълнителни данни за обстоятелствата по случая.

В петък "24 часа" публикуваха дори откъси от разпита на Георги Радев пред инспектор от Детска педагогическа стая в 4 РПУ. Информацията им би трябвало да е дошла от полицейски източници, защото момчето и майка му са си тръгнали от управлението, без да се срещат с медии.

Депутати от БСП обвиниха ГЕРБ и проправителствените медии в това, че нарушават елементарни етични правила в опит да се атакува президента Румен Радев.

Причината Борисов да коментира този казус е свързана с това, че в събота беше организирано протестно автошествие до собствената му къща в "Банкя". Сред участниците са представители на "Системата ни убива", а поводът - искане за оставката на Деница Сачева като социален министър.

"Децата ни реват у нас, внуците реват. Тея са демократите.... Ще им пратя снимки да видят как бебетата реват и ще ги попитам - демократи ли сте вие? Върховенство на закона ли е това?", пита той.


Политически скандал след парти с участието на сина на Румен Радев


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024
Важно днес

Бюджетът на София е приет с гласове от ГЕРБ и отцепниците от "Възраждане"

Заложените средства в бюджета на София са в размер на над 2,6 млрд. лв.

13:58 - 28.03.2024
Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024