Бошко Попесков е новият изпълнителен директор на Кока-Кола за България Снимка: © Кока-Кола България

Бошко Попесков застава начело на Кока-Кола в Бъглария. Той ще отговаря за основните операции и бизнес развитието на компанията у нас, съобщиха от Кока-Кола.

Попесков притежава над 15 години опит в областта на маркетинга, бизнес операциите и анализите

„Изключително развълнуван съм, че имам възможността да се присъединя към талантливия и многократно доказал се през годините екип на Кока-Кола в България. Уверен съм, че с колегите ще успеем бързо да се сработим, за да доразвием и затвърдим позицията на компанията както в страната, така и извън нея“, споделя Бошко Попесков и допълва: „Вярвам, че с желание, новаторски подход и отговорност, ще продължим да развиваме бизнеса си устойчиво, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти и да удовлетворим техните високи очаквания.“

През първите месеци на новата си позиция, Бошко Попесков ще се съсредоточи върху изграждането на дългосрочна стратегия за растеж на бизнеса в България, с фокус върху устойчивото развитие и отговорност.

От компанията посочват като негови основните приоритети както развитието на портфолиото от напитки и навлизането в нови категории с повече хранителни ползи, така и фокус върху предоставяне на избор за потребителите, чрез осигуряване на богато портфолио в категорията без захар за марките Coca-Cola, Fanta, Sprite и Schweppes.

Устойчивият растеж на бизнеса в страната, с приоритет върху постигането на поетите от компанията глобални ангажименти за предоставяне на информиран избор и прозрачност, отговорен маркетинг, устойчиви опаковки и Свят без отпадъци, също са сред акцентите в работата на новия изпълнителен директор на Кока-Кола в България..

Преди да поеме Кока-Кола в България, Бошко Попесков е старши оперативен мениджър на Кока-Кола в Румъния. От 2019г. той заема позицията мениджър търговска и бизнес стратегия.

От Кока-Кола в България отчитат, че през последните 4 години Попесков оказва силно влияние на компанията на местно ниво, като допринася и за много проекти в регионален мащаб. Един от тях е ускоряването на процеса по въвеждане на опаковките за многократна употреба в региона.

Бошко Попесков притежава магистърска степен по електроинженерство от Белградския университет. Той ще се премести в София със съпругата си Йоана и дъщеря им Милена през следващите месеци.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024